Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ιδρύθηκε άτυπα τον Σεπτέμβριο του 2009 και με επίσημη άδεια του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Αρ. Αδείας του ΥΠ.ΠΟΤ. 75681 ΦΕΚ 1597, ΤΕΥΧΟΣ ΄Β 4/10/2010 Αριθ. ΥΠΠΟΤ/ΔΙΜΣ/75681, από τον Ιούλιο του 2010, στο Δερβένι, επί δημαρχίας ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΤΖΗ, κατόπιν πρότασης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ.
1) Είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείου σε όλη την Κορινθία και ένα από τα 8 Δημοτικά Ωδεία σε όλη την Πελοπόννησο.
2) Είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου. Έχει δηλαδή την δυνατότητα να δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, Πτυχία και Διπλώματα, που έχουν προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης (Καθηγητές Μουσικής σε Σχολεία Γενικής Παιδείας, Καθηγητές Μουσικής σε Μουσικά Σχολεία, Καθηγητές σε αναγνωρισμένα Ωδεία, Μέλη Κρατικών και Δημοτικών Συμφωνικών Ορχηστρών Μέλη Φιλαρμονικών Ορχηστρών) για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την μουσική.


3) Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, έχουν φοιτήσει πάνω από 200 μαθητές, κυρίως από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και από τους γειτονικούς Δήμους.
4) Σήμερα το Ωδείο, αριθμεί πάνω από 50 μαθητές, κυρίως από την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης.
5) Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, έχουν διοργανωθεί πάνω από 50 συναυλίες, κυρίως μαθητικές, αλλά και σολίστ-καθηγητών διεθνούς φήμης. Κορυφαία όλων η Συναυλία του έργου CANTO GENERAL, του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, με την σύμπραξη Γερμανικής Συμφωνικής Ορχήστρας και παρουσία του ίδιου του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, αλλά και του ΗΛΙΑ ΠΑΝΔΗ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, τον Οκτώβριο του 2010.