Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Πρωτόγνωρο το έργο της Περιφέρειας στις σχολικές δομές»

Εμφάνιση P1020952.JPG


«Πρωτόγνωρο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την απόκτηση νέων σχολικών υποδομών, κατά την τελετή των εγκαινίων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014.
Εμφάνιση P1020962.JPG
«50 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι επενδύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη σχολική στέγη» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε τη βαθιά του πεποίθηση ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την κρίση και «αυτό πράττει με συνέπεια η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

  


Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε περίπτωση που αιτείται η συνδρομή της, ακόμα και αν δεν έχει την αρμοδιότητα, και εξήρε το πνεύμα αυτοθυσίας των εκπαιδευτικών, όπως και το υψηλό επίπεδο προσφοράς τους. 

Εμφάνιση P1020948.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τις ευχές του για γρήγορα και καλά αποτελέσματα στη νέα σχολική μονάδα, ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας για τη συνεργασία της με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία χρηματοδότησε το έργο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, και επεσήμανε τη συνεισφορά του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου, ο οποίος ξεκίνησε τη μελέτη του έργου.
Τα εγκαίνια του σχολείου έγιναν από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ενώ παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αντωνία Μπούζα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.