Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Άντεξε με δέκα ο Αστέρας, που «φωνάζει» για Σπάθα - Χ-αμένος ο Ολυμπιακός

Άντεξε με δέκα ο Αστέρας, «Χ» σε Τρίπολη, Χανιά και Βέροια
 Επειτα από ένα μέτριο ματς, που είχε πρωταγωνιστές τον Σπάθα και τους βοηθούς του, ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής κι ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων των δυο ομάδων σε Europa και Champions League, αντίστοιχα. 

Ο Πειραιώτης ρέφερι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς έκανε πολλά λάθη, άφησε με 10 παίκτες τον Αστέρα στο 42', καθώς θεώρησε ότι ο Μάσα έκανε «θέατρο» και τον έστειλε στα αποδυτήρια με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ οι βοηθοί του, Σωτηρόπουλος και Κοντιζάς δεν... πέτυχαν ούτε φάση, κόβοντας με λανθασμένα οφσάιντ τους γηπεδούχους.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο, υπήρχαν αρκετά λάθη και ελάχιστες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει μια ελαφρά υπεροχή, αλλά να αδυνατεί να σπάσει την ενισχυμένη άμυνα του Αστέρα, η καλύτερη στιγμή ήταν στο 41', όταν το διαγώνιο πλασέ του Μήτρογλου «ξύρισε» το δοκάρι.
Και η στιγμή που κυριάρχησε ήταν ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μάσα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, επειδή ο Σπάθας έκρινε ότι έκανε «θέατρο» για να κερδίσει ένα φάουλ (και ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δεχτεί νωρίτερα μία ακόμη υπερβολική κάρτα) και έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες.

Με δεδομένο το μειονέκτημα του Αστέρα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καλύτερος στο β' ημίχρονο και με αριθμητική υπεροχή, είχε όμως απέναντί του μια ακόμη πιο κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα κι έτσι καταναλώθηκε σε προσπάθειες μακριά από την εστία του Κοσίτσκι.

Ενα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μήτρογλου στο 54' κι ένα σουτ από κοντά του Φουστέρ στο 80', που έφυγαν άουτ, ήταν οι πιο απειλητικές στιγμές, ενώ στο 92' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μήτρογλου από εξαιρετική θέση να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Το 0-0 παρέμεινε, με τον Αστέρα να διατηρεί το αήττητο της έδρας του και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ να έχει αύριο την ευκαιρία κόντρα στον Εργοτέλη να αυξήσει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό.

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46' Τσοκάνης), Πάρα (81' Μπαράλες), Ρόλε (73' Μπαντιμπανγκά), Μάσα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μανιάτης (58' Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Κασάμι (74' Διαμαντάκος), Φορτούνης (66' Φουστέρ), Μήτρογλου.