Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Δεχόμαστε πίεση, αλλά θα σταματήσει η δυσπιστία

beniproedria

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πίεση εδώ και καιρό, αλλά σύντομα θα βγει η χώρα μας από αυτό το περιβάλλον δυσπιστίας.
«Η Ελλάδα πράγματι αντιμετωπίζει πίεση, εδώ και καιρό, πριν την τρόικα, πριν το μνημόνιο, προκειμένου να μειωθούν τα διοικητικά βάρη και το κόστος διαφόρων λειτουργιών» παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πείσεις με πολύ προσοχή και με επιχειρήματα ότι το κόστος αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά και το όφελος τελικά είναι μεγαλύτερο.
Έχουμε κάνει βήματα θα πάψει να υπάρχει –ελπίζω πολύ σύντομα- αυτή η κατάσταση της μεγάλης δυσπιστίας απέναντι στη χώρα και των στερεοτύπων των ιδεολογικών, των συντηρητικών που κυριαρχούν διεθνώς και στην Ευρώπη, γιατί αυτοί είναι οι συσχετισμοί των δυνάμεων, παρά τα επιφαινόμενα, που επιβάλλουν λεπτομέρειες στους όρους μιας δανειακής σύμβασης, γιατί αυτό είναι το μνημόνιο.
Οι επιλογές θα είναι δικές μας επιλογές. Οι στόχοι θα είναι συμφωνημένοι και πρέπει να είναι συμφωνημένοι μέσα σε μια νομισματική ζώνη και σε μια οικονομική ένωση».

ysterografa.gr