Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

O Γιώργος Δέδες και αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» επισκέφτηκε την έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014»,



Εμφάνιση 10.jpg

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας», με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, συνοδευόμενο από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Μαριλένα Σούκουλη, τον Γιάννη Ροτζιώκο, την Τίνα Γεωργάκη- Πατσιογιάννη, τον Νίκο Πετρόπουλο, τον Χάρη Βυτινιώτη, τον Βασίλη Γεώργαρη, τον Αλέξανδρο Γουγά, τον Τάκη Μαρινάκο και την Ελένη Καππαή – Καλπαξή, επισκέφτηκε την έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014», όπου τους υποδέχτηκε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νανόπουλος και περιηγήθηκαν στα περίπτερα και τις επιχειρήσεις της έκθεσης.

Εμφάνιση 4.jpgΣτη συνέχεια και με τη λήξη της επίσκεψης στο χώρο της έκθεσης, ο Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Τόνισε ιδιαίτερα πως ο χώρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ο χώρος που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι επιχειρήσεις εκτός από τις επώδυνες επιπτώσεις της σημερινής συγκυρίας, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ασκούμενη πολιτική από το Κράτος και την Πολιτεία με την συνέχιση της επαχθούς φορολόγησης, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την έλλειψη αποτελεσματικής πολιτικής υποστήριξης της καινοτομίας, των εξαγωγών και στοχευμένων χρηματοδοτικών πολιτικών για την εξασφάλιση της επιβίωσης και της ενίσχυσής τους, την παρατεινόμενη κυριαρχία της γραφειοκρατίας στη σχέση τους με τους φορείς του Δημοσίου.
Ο Γιώργος Δέδες επισήμανε ότι παρά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τις εγγυήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η διοχέτευση ρευστότητας από τις τράπεζες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας ανέδειξε και τις προτάσεις του για τον χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε:
«Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, που θα υποκαταστήσουν και θα αναπληρώσουν τα τεράστια ελλείμματα της κεντρικής πολιτικής.
Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δημιουργία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ από την αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.
Ο φορέας αυτός πρέπει να στοχεύει:
Α) στην προώθηση και ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των Περιφερειακών επιχειρήσεων με συλλογικές δράσεις και παρουσίες των επιχειρηματιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά (ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, σεμινάρια και ημερίδες), τη δημιουργία θεσμού πελοποννησιακής έκθεσης προϊόντων κι επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας επιχειρήσεων – κλάστερς.
Β) σε εξειδικευμένες κλαδικές πολιτικές για τομείς στους οποίους υπάρχει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους όπως ο Αγροτικός τομέας με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, το κρασί, τα εσπεριδοειδή, τα προϊόντα Π.Ο.Π. κλπ., η Ενέργεια, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές και τα Δίκτυα κ.ά.
Γ) στην συνδιαχείριση από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη βάση διαμορφωμένου σχεδίου για την σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Δ) στην διασύνδεση της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα μέσα από την δραστική οικονομική ενίσχυση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Δέδες, δεν παρέλειψε να συγχαρεί για την επιτυχία της έκθεσης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλη Νανόπουλο, τους οργανωτές αλλά και τους επιχειρηματίες και εκθέτες που συμμετέχουν σε αυτήν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ