Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μπαίνει στην κυβέρνηση ο Παπαμιμίκος;

Papamimikos-grafeio

Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να μην… απέχει πολύ, με αφορμή την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει ένα “καινούριο ξεκίνημα”, προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες που καταγράφηκαν στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, είναι έντονες οι φήμες ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή, με τη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην κυβέρνηση, προκειμένου ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να προσφέρει φρέσκο αέρα.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος άλλωστε έχει σηκώσει μεγάλο βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες, ενώ έδωσε σκληρές μάχες στα ΜΜΕ για την υπεράσπιση των θέσεων της κυβέρνησης.
Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην κυβέρνηση θα συνεπάγεται και αλλαγή στο αξίωμα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που θα σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει για το κόμμα ένα στέλεχος που θα “τρέξει” την προεκλογική εκστρατεία της γαλάζιας παράταξης.
Στο μεταξύ, και στον απόηχο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:
“Είναι υποχρέωσή μας να ανοίξουμε τις πόρτες μας, αλλά και τις καρδιές μας, ώστε να χωρέσουν όλοι εκείνοι που θέλουν να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. [...] Και η συσπείρωση κι άλλων, που δεν είναι εδώ για οποιονδήποτε λόγο, αλλά η ψυχή τους είναι εδώ, η θέση τους είναι εδώ, η συναίσθηση του χρέους τους είναι μαζί μας, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς”.

υστερογραφα