Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Βρούτσης πιστεύει πως κερδίζει τη μάχη για τις ομαδικές απολύσεις

Giannis-Vroutsis

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με την τρόικα κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έγινε μεγάλη “μάχη” ανάμεσα στο επιτελείο της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.
Βασικό θέμα της διαφωνίας των δύο πλευρών αποτελεί αυτό των ομαδικών απολύσεων. Συγκεκριμένα, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρουν πως o εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, αρνείται να δεχθεί την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας να μην υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.
Ο Ινδός τεχνοκράτης του ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να περάσει νόμος για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν παίρνει θέση στο θέμα.
Πάντως, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και η εκτίμησή του είναι πως η τρόικα δέχεται τις ελληνικές θέσεις.
Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και την τριμερή, συζήτησαν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το Σάββατο το πρωί οι επικεφαλής της τρίμερους θα συναντηθούν και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, με στόχο να πλησιάσουν οι δύο πλευρές στους στόχους του προσχεδίου του προϋπολογισμού. 

ysterografa.gr