Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνει το παρακράτος για να ελέγξει την άμυνα της χώρας, με ένα εκλεκτό Υπουργό Άμυνας που δεν θα έχει πολιτική ευθύνη και λόγο. Πρωτοφανής η επιμονή να μην υπάρξει δημοκρατικά εκλεγμένος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ που θα λογοδοτεί στον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Σαμαρά και θα ελέγχει το στράτευμα για το λαό.
Το λυπηρό είναι ότι δυστυχώς για τη χώρα συγκεκριμένοι πολιτικοί συνηγορούν σε αυτή τη σκοτεινή προοπτική εξυπηρετώντας αντιδημοκρατικές αλλότριες προθέσεις και επιδιώξεις. Αν δεν μπορεί μία Δημοκρατία και ένας Πρωθυπουργός να επιλέξει έναν έμπιστο και με κύρος πολιτικό πρόσωπο να αντικαταστήσει τον αποχωρούντα από τα ελληνικά δρώμενα κ.Αβραμόπουλο τα πράγματα είναι ανησυχητικά.
Το τι κάνει έγκριτα πολιτικά πρόσωπα όπως οι κυρίες Μπακογιάννη και Γεννηματά και οι κ.κ. Λαμπρόπουλος και Μαρκόπουλος και άλλοι όπως επίσης και ο ίδιος ακόμα ο Πρωθυπουργός της χώρας να είναι ανίκανοι να ηγηθούν της άμυνας της χώρας και να αναζητείται ειδική γνώση σε αμφιλεγόμενης επιχειρησιακής και ηθικής αξίας πρόσωπα είναι άγνωστο.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διακρίθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες εσκεμμένα και μέχρι σήμερα όχι στα πεδία των μαχών αλλά σε εξοπλιστικές προμήθειες, αγοραπωλησίες βιβλίων, κατασκευές εκκλησιών, συσσίτια και πάσης φύσεως προμήθειες αμφιλεγόμενης προέλευσης και κυρίως κατάληξης. Το χειρότερο όλων η άμυνα ο εγγυητής της ασφάλειας των πολιτών και της ίδιας της χώρας ενεπλάκη κατ' επανάληψη σε σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης που ευτυχώς αποδείχθηκαν ευφάνταστα.
Η Αλήθεια που επικαλέστηκε και ο κ.Σαμαράς στη χθεσινή γιορτή της Νέας Δημοκρατίας ως θεμέλιο λίθο της Νέας Ελλάδας οφείλει να γνωρίζει ότι είναι πολλές φορές εκτός από ευεργετική και πικρή. Πικρή όχι φυσικά για τη χώρα αλλά για αυτούς που αρέσκονται στην υποδούλωση των ιδεών και των σκέψεων.
Θα πρέπει να  επιλέξει ο κ.Σαμαράς επιτέλους έναν Υπουργό Άμυνας και να ομολογήσει την ικανότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας να κυβερνήσει. Ειδάλλως οι Στρατηγοί θα αναλάβουν την τύχη της Ελλάδας με τις γνωστές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό...
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr