Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

kalpi

Στο +3,7% καταγράφει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της εταιρείας “E-Voice”, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει ο “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,2%, έναντι 17,5% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 1,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 0.8%.
Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 35,7%-31,9%, την ώρα που ο “κανένας” συγκεντρώνει 31%.
Αναφορικά με το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 46,2% απαντάει αρνητικά, και το 45% θετικά, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή τάσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, με το “ναι” σε πρόωρες εκλογές να κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την εκτίμηση των πολιτών ότι η χώρα θα οδηγηθεί τελικά σε πρόωρες εκλογές, κάτι που πιστεύει το 44%, ενώ μόλις το 35,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία.

Το 44% εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντέξει στην εξουσία, και θα οδηγηθεί σε πτώση μέσω πρόωρων εκλογών, τους αμέσως επόμενους μήνες, με προφανή αφορμή την αδυναμία συγκρότησης πλειοψηφίας 18ο βουλευτών, για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

ysterografa.gr