Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χρυσοχοϊδης... ξαναέχασε το τρένο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Mihalis-Xrysohoidis

Υπάρχουν πολιτικοί που, η διαδρομή τους δείχνει ότι… δεν τους θέλει. Έτσι απλά. Όπως για παράδειγμα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που απέδειξε με τα γεγονότα των τελευταίων 24ωρων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι εξακολουθεί να κατατρέχεται από λάθος timing. Και προφανώς λάθος αίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας.
Ακόμη και απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η δημοφιλία του οποίου… δεν υπάρχει, ο Υπουργός Υποδομών “κατάφερε” να ηττηθεί πολιτικά και επικοινωνιακά. Δείχνοντας ότι δεν “διάβασε” σωστά τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς. Και έτσι, έχασε και πάλι το τρένο μιας μελλοντικής διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, και με τις δάφνες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως επί ημερών του οποίου “εξαρθρώθηκε” η τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είδε τον Κώστα Σημίτη να του δίνει προβάδισμα στη μάχη για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Τον κατέστησε “πρώτο” μεταξύ των “εκσυγχρονιστών”. Τον έκανε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της “ιστορικής προδοσίας” του Κώστα Λαλιώτη, μια εξέλιξη που το Κίνημα πλήρωσε πολύ ακριβά στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Και τελικά, το 2004, ήταν απλώς ο Γραμματέας που… καλωσόριζε στη Χαριλάου Τρικούπη τον Γιώργο Παπανδρέου, στα χέρια του οποίου έδωσε ο Κώστας Σημίτης το “θαμπό δαχτυλίδι” της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η πορεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σταμάτησε να είναι ανοδική. Με κορυφαίο “αυτογκόλ” την παραδοχή ότι… δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο που ψήφισε το 2010, κάτι που μάλλον είχαν κάνει και οι περισσότεροι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να το παραδεχτούν δημοσίως.
Στο ενδιάμεσο, κυκλοφόρησαν σενάρια ακόμη και για… ένταξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε μια διευρυμένη Κεντροδεξιά, σενάρια ωστόσο που αποσύρθηκαν άμεσα από την κυκλοφορία, λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν.
Για να φτάσουμε στο σήμερα, και την πολιτική αποδοκιμασία που εισέπραξε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είπαμε: Όταν… δεν σε θέλει.

υστερογραφα