Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πρετεντέρης: Οι πρόωρες εκλογές θα προκαλέσουν εθνικό διχασμό

Giannis-Pretenteris
Την άποψη ότι μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα προκαλέσει εθνικό διχασμό στην Ελλάδα, διατυπώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στα “Νέα”, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, οι μόνοι οι οποίοι επιδιώκουν πρόωρες εκλογές είναι “οι ανεγκέφαλοι και οι τυχοδιώκτες”, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, απέναντι στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αβέβαιο, και υπονοεί ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής από τις κάλπες, αλλά ούτε και ότι θα μπορεί να συμμετάσχει μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην περίπτωση που έχει καταργηθεί νωρίτερα το μπόνους των 50 εδρών, που προσφέρει στο πρώτο κόμμα ο εκλογικός νόμος.
“Μια εκβιαστική προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτατο διχασμό, ο οποίος δεν θα γεφυρωθεί το βράδυ των εκλογών”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα”.

ysterofrafa.gr