Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη: Έρχεται νέο κόμμα να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Συνασπισμός Κέντρου αλά...ΣΥΡΙΖΑ



Συνασπισμός Κέντρου αλά...ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι μετέχουν, τι προσδοκούν

Ποιος ανησυχεί

Ένα νέο πολιτικό κόμμα είναι στα σκαριά και αναμένεται εντός των ημερών να κάνει δυνατά την εμφάνισή του στο πολιτικό προσκήνιο.

Το νέο κόμμα θα έχει σαφή πολιτική τοποθέτηση στο χώρο του κέντρου και μάλιστα του ριζοσπαστικού κέντρου, υπό την έννοια ότι οι δυνάμεις που απαρτίζουν το νέο σχήμα φιλοδοξούν να προτείνουν ριζοσπαστικές, αλλά ρεαλιστικές αλλαγές στα κακώς κείμενα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, με στόχο να εξέλθει η χώρα ομαλά και σύντομα από την κρίση.
Στο νέο κόμμα θα συμμετάσχουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του logiastarata.gr αρκετές πολιτικές κινήσεις και κόμματα που αποφάσισαν συμπόρευση κάτω από ένα κοινό συνασπισμό δυνάμεων του ευρύτερου κεντρώου χώρου στα... πρότυπα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ..
Η συμπαράταξη αυτή θα περιλαμβάνει δυνάμεις από την κεντροαριστερά , το μεταρρυθμιστικό ή φιλελεύθερο κέντρο, και την κεντροδεξιά.

Τα σχήματα που έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής είναι:
-Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη
-Η Κοινωνία Αξιών του διακεκριμένου Έλληνα καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά
-Ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος, που ίδρυσε πρόσφατα ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου
-Οι Δημοκρατικοί (κόμμα που προτείνει σοβαρές θεσμικές αλλαγές και είχε βοηθήσει τα μέγιστα στη μεγάλη επιτυχία της πρωτοεμφανιζόμενης το 2012 Δημιουργίας Ξανά)
-Η ΕΔΗΚ το ιστορικό κόμμα του κεντρώου χώρου, που στις Ευρωεκλογές είχε στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ
-Η πολιτική κίνηση Ελλάδα Εμείς του Σταύρου Καρβούνη
Στους παραπάνω αναμένεται να προστεθούν κι άλλα κόμματα και πολιτικές κινήσεις τόσο από την κεντροαριστερά, όσο κι από το μεταρρυθμιστικό κεντρώο χώρο και την κεντροδεξιά.
Με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπουν το νέο κόμμα αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές όλων των τάσεων και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν σημαντικές εξελίξεις καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί στο εγχείρημα σοβαρός αριθμός βουλευτών.
Επίσης η ένωση δυνάμεων του ευρύτερου κέντρου δείχνει ικανή να συσπειρώσει και αρκετούς ανένταχτους του φιλελεύθερου χώρου, που είχαν απογοητευτεί τα προηγούμενα χρόνια από την πολυδιάσπαση.
Ο στόχος του νέου κόμματος είναι να αποτελέσει το αντίβαρο στο λαικισμό και την παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ  από τη μία και στην ισοπεδωτική κι αδιέξοδη πολιτική της συγκυβέρνησης από την άλλη και  να παίξει το ρόλο δύναμης σταθερότητας κι όχι ενός ακόμα κόμματος διαμαρτυρίας.

Οι εξελίξεις προκαλούν πονοκέφαλο στα υπάρχοντα κόμματα που βλέπουν προς κεντρώους ψηφοφόρους και δεν είναι τυχαίο πως ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσε άρον άρον να τοποθετηθεί στο ριζοσπαστικό κέντρο , λίγες μόνο μέρες αφού είχε αρχίσει να ακούγεται ότι ετοιμάζεται κόμμα στο ριζοσπαστικό κέντρο, κάτι που αναφέρει και η ιδρυτική διακήρυξη του Δημοκρατικού Σύνδεσμου.(δείτε εδώ)

Ακόμη να σημειώσουμε ότι το νέο κόμμα μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί και στις εξελίξεις για πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως φαίνεται θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.