Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ με τον Ρατς κορυφαίο, και σκόρερ δυο τερμάτων, διέλυσε τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα έχοντας και τρία δοκάρια, και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό που τον περιμένει στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική.
 
 Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε σε κομβικό σημείο. Το γκολ του Ρατς στο 2' μετά από σύγχυση στην άμυνα των Κρητικών βοήθησε τον «δικέφαλο» να λυθεί, να απελευθερωθεί από το όποιο άγχος του τρίποντου και εν συνεχεία να αποδώσει εξαιρετικά. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο να ΄χουν άλλες τρεις καλές στιγμές στο ματς με αποκορύφωμα τη φάση του 22', όπου ο Λόρια νίκησε σε τετ α τετ τον Σκόνδρα και στη συνέχεια της φάσης είδε τον Κάτσε να σημαδεύει σε κενή εστία το οριζόντιο δοκάρι.
Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, αυτό το προμήνυμα για το 2-0 από τον Μακ. Στο 27', λοιπόν, ο «δικέφαλος» είδε τον Σλοβάκο για 4ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος να σκοράρει και να δίνει σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Στο 43' ο Ρατς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 για να έρθει στο 45' ο Αθανασιάδης σε μία φάση με δυο δοκάρια και δη ένα από τον ίδιο και ένα από τον Τζανδάρη να γράψει με σουτ απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Λόρια το 4-0.
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και ο ΟΦΗ προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση.
Ηταν, πάντως, εμφανές πως ο ΠΑΟΚ όταν ανέβαζε ταχύτητα, όποτε ήθελε, απειλούσε… Φάνηκε στο 62' με τον Μακ, όπως και στο 65' με τον Κλάους. Και αυτά την ώρα που οι Κρητικοί κατόρθωναν στο 65' να απειλήσουν για πρώτη φορά τον «δικέφαλο» με τον Τζορτζ να σημαδεύει το δοκάρι του Γλύκου.
Το 4-0 έμελλε να μην αλλάξει με τον ΠΑΟΚ να απολαμβάνει, πλέον, τη μοναξιά της κορυφής και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία όχι μόνο στο ματς του Europa με τους Γάλλους, αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (69΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης (77΄ Μάρτενς), Μακ, Σαλπιγγίδης (69΄ Γκολάσα), Αθανασιάδης.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μπανούσης (46΄ Τζορτζ), Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58΄ Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46΄ Κουτσιανικούλης).

* Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.