Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κ.Μητσοτάκης: Φαύλος κύκλος οι διαμάχες για την αξιολόγηση – «Μήνυμα» προς ΑΔΕΔΥ

Έκκληση να μπει τέλος «στο φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης» για την αξιολόγηση έκανε προς την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το μέτρο της αξιολόγησης δεν οδηγεί σε απολύσεις.
«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις απλά ψεύδονται» δήλωσε στο Mega, ενώ χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Χρειαζόμαστε ως Δημόσιο ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να επισημάνουμε σε κάποιους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι η υποχρεωτική ποσόστωση» είπε.
Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν τότε θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με το μέτρο.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις.
Σημείωσε, ακόμα, πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, μέσω της συρρίκνωσης των οργανογραμμάτων των φορέων.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και πρόσθεσε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν καταβληθεί η πρώτη δόση.

aftodioikisi.gr