Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

"Φάουλ" ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε

`Φάουλ` ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά ο Ολυμπιακός έβγαλε αρκετές αδυναμίες στην πρόβα τζενεράλε με την Φενέρμπαχτσε και έφυγε ηττημένος με 2-1 από την Κωνσταντινούπολη, σε ένα ματς που και τα τρία γκολ σημειώθηκαν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Ο Χολέμπας το γκολ των "ερυθρόλευκων". Ντεμπούτο έκανε ο Αφελάι και ο Φορτούνης.
Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, ωστόσο για πρώτη φορά μέχρι τώρα στα φιλικά οι Πειραιώτες προβλημάτισαν με την απόδοση τους και γνώρισαν την ήττα από την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη.
Η άμυνα των ερυθρόλευκων αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και οι Τούρκοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις. Ωστόσο και τα δύο τους γκολ τα πέτυχαν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Ο Ερκίν στο 35ο λεπτό και ο Εμρέ στο 81ο νίκησαν τον Ρομπέρτο που ήταν εκ των κορυφαίων του ματς.
Καλύτερα από την άμυνα δούλεψε η επίθεση του Ολυμπιακού, ωστόσο ήταν φανερή η έλλειψη ενός παίκτη να τελειώσει τις φάσεις. Το εξαιρετικό φάουλ του Χολέμπας στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-1 και πλέον ο Μίτσελ περιμένει την προσθήκη του Μπενίτες για να δουλέψει με ολόκληρο το ρόστερ.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή παρουσία του Κασάμι, αλλά και το θετικό ντεμπούτο του Αφελάι που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και έδειξε πολύ ορεξάτος.

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Ντεμιρέλ, Ιρτεγκιούν, Τοπάλ (90+1' Ακαρσλάν), Σο (79' Ουεμπό), Κάουτ (61' Κεσιμάλ), Μεϊρέλες, Εμρέ (84' Καλντιρίμ), Άλβες, Εμενίκε (84' Σαχίν), Τοπούζ (61' Ποτούκ), Ερκίν.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (62' Σαλίνο), Μποτία, Αμπιντάλ (46' Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Εντινγκά (46' Ντοσεβί), Μπουχαλάκης (62' Σάμαρης), Κασάμι (72' Φορτούνης), Φουστέρ (46' Σαβιόλα), Γκαζαριάν (62' Χολέμπας), Διαμαντάκος (62' Αφελάι).