Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Απερχόμενοι και νυν...Τα είπαν με Τατούλη στην Τρίπολη γιά τα σκουπίδια - Περιθώρια αισιοδοξίας, να μην μεταβληθει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου


 Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στην Τρίπολη , βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από όλες της δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , αποτελούμενη από τους Αντώνη Κλαδούχο , Ηλία Ανδρικόπουλο , Δημήτρη Σκούρα , Βλάσιο Τσιώτο, Ανδρέα Ζάρρο και Φάνη Μπρακούλια  'οπου επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και του εξέφρασαν προβληματισμούς και την έντονη διαμαρτυρία τους για το εφιαλτικό ενδεχόμενο της μετατροπής του τουριστικού Δήμου μας σε... σκουπιδοχαβούζα της Πελοποννήσου.
 Η αντιπροσωπεία του Δήμου επέδωσε στο. κ. Περιφερειάρχη το ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας
 για τις εξελίξεις πάνω στο φλέγον θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από άλλους Δήμους στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και να συζητήσει μαζί του το όλο ζήτημα.
Η συνάντηση εξελίχθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο περιφερειάρχης μας τόνισε απερίφραστα την άποψή του, ότι ο κάθε Δήμος πρέπει να βρει τρόπους να διαχειριστεί ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ τα απορρίμματα που ο ίδιος παράγει, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική περιφερειακή λύση διαχείρισης των απορριμμάτων η οποία αναμένεται σε 10-12 μήνες. Ο κ.Τατούλης συμφώνησε με την άποψη μας ότι ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου πρέπει να πάρει άμεσα την άδεια λειτουργίας και να λειτουργήσει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί, δηλαδή καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής της Δυτικής Κορινθίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέχρι την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού.
Κατόπιν της επιτυχημένης αυτής συνάντησης η οποία μας αφήνει σαφή περιθώρια αισιοδοξίας, οι προσπάθειες της επιτροπής δεν υπάρχει περίπτωση να ατονήσουν. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε τις κινήσεις ενημέρωσης τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και με τους τοπικούς βουλευτές ώστε να διασφαλίσουμε την νομιμότητα και τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας.