Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Τη πλήρη διαφοροποίηση από το δυτικό πολιτισμό και την κατάργηση των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή 'Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής   κατά της Ρωσίας καλεί  την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας που ηγείται αυτού.
Ο κ.Τσίπρας αδυνατεί να αφουγκραστεί τα απόνερα του 20ού αιώνα και τον νέο ψηφιακό αιώνα. Την ίδια ώρα που και αυτός μετά εξαίρετους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής όπως ο κ.Μπαλτάκος επισκέπτεται το Άγιο Όρος, αν και άθεος, για να ελέγξει τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. κραυγάζει ως ηγέτης μίας πανίσχυρης χώρας.
Προφανώς ο κ.Τσίπρας αγνοεί ότι η χώρας μας χρωστάει 320 δις ευρώ και το χειρότερο όλων ότι κάθε μήνα πληρώνεται στο σκληρό νόμισμα του ευρώ πλουσιοπάροχα, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Αντί αυτού ως νέος Κώστα Καραμανλής της περασμένης δεκαετίας οραματίζεται εναγκαλισμούς με τη Ρωσία και τον πολιτισμό της. 
Ο κ.Τσίπρας οφείλει να κατανοήσει ότι οι αρχές του ελληνισμού της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αδυνατούν να προσαρμοστούν στις κομμουνιστικές θεωρίες του Μαρξ και τις σύγχρονες αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης του ρωσικού λαού στην κατ’ επίφαση δημοκρατία. Όσο επιμένει σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο τόσο συσπειρώνει τις υγιείς δυνάμεις της χώρας.
Ο ένθερμος προσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας στη Ρωσία διακομματικά την προηγούμενη δεκαετία μόνο δεινά έφερε στη χώρα. Οι αγορές για τα ελληνικά ροδάκινα και πολύ περισσότερο για τις αμυντικές δαπάνες οφείλουν να στρέφονται σε πολιτισμούς ανάλογους των ελληνικών ιδεωδών για να έχουν αντισταθμιστικά και μακρόχρονα οφέλη περαιτέρω από απλά οικονομικά νούμερα, που ακόμα ερευνάται πού καταλήγουν.
Ο ζήλος που εκφράστηκε και τελευταίως από τον Υπουργό Άμυνας κ.Αβραμόπουλο για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων όπως τα περιβόητα ΚΟΡΝΕΤ δεν συνάδει με τους πολιτισμούς και τις αξίες που προσπαθεί να συμπλεύσει και να υπερασπιστεί, ενδεχομένως και σύντομα, η ελληνική κοινωνία και τα νιάτα της.
Οι ιστορίες περί ξανθού γένους μπορούν να αναλυθούν μόνο από ειδικούς όπως ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου στον οποία προφανώς προστρέχει και ο κ.Τσίπρας για την ευλογία του. 
Οι πολιτικοί ηγήτορες της χώρας στον 21ο αιώνα όπου επαναχαράσσονται τα σύνορα των εθνών και κυρίως των πολιτισμών έχουν πολιτική και ιστορική ευθύνη να κυβερνούν το λαό με βάση τις αρχές του Ελευθέριου Βενιζέλου και όχι του εκτελεσθέντος Δημήτριου Γούναρη που προφανώς προσβλέπει ως μοντέλο εξουσίας ο κ.Τσίπρας και οι αφανείς σύμβουλοί του. 
Την ανεύθυνη δηλαδή διακύβερνηση της χώρας, χωρίς τον ίδιο Κυβερνήτη…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr