Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Σαμαράς υποδέχτηκε στην Ρόδο τον Κινέζο Πρόεδρο - Παπούλιας: Στόχος μας η περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων με την Κίνα

Antonis-SamarasÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ê.ÊÁÑÏËÏÕ ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÏ ÊÁÐÍÉÓÌÁ "ÓÐ.ÄÏÎÉÁÄÇÓ-Ã.ÃÅÍÍÇÌÁÔÁÓ"(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Το μεσημέρι της Κυριακής έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο πρόεδρος της Κινας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS
Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο  Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Νίκο Δένδια και Νότη Μηταράκη.
Ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη στη συνέχεια σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου θα διανυκτερεύσει, στο οποίο παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για αυτόν τον λόγο.
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη Ρόδο.

Κατά τη συνάντηση του κ. Παπούλια με τον Κινέζο ομόλογό του, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση των άριστων, όπως επισημάνθηκε, διμερών σχέσεων.

«Συγκινήθηκα πολύ γιατί πέρασα από τη Ρόδο και εσείς παρά την κούραση ήρθατε από την Αθήνα να με συναντήσετε, είπε ο  Σι Τζινπίνγκ στον κ. Παπούλια, προσθέτοντας πως «αυτή είναι μία χειροπιαστή απόδειξη για το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων».
Ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ σημαντικό πολιτικό και παλιό φίλο της Κίνας και τόνισε πως ο ίδιος αποδίδει «μεγάλη σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις» συμπλήρωσε.
«Σας ευχαριστώ πού για τα καλά σας λόγια και για την απόφαση να συναντηθούμε και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών μας και των δύο λαών μας» απάντησε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό τουρισμό και στη δυνατότητα συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα:
«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας την ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του».