Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

(Και) ο Λοβέρδος βλέπει πρόωρες εκλογές

Evangelos-Venizelos-Andreas-Loverdos

Την προοπτική των πρόωρων εκλογών, λόγω του κλίματος που διαμορφώνεται και της αδυναμίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, “έδειξε” και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλυσε τα εμπόδια που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να υπερβεί η κυβέρνηση, ώστε να καταφερει να ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής, η προσπάθεια ωστόσο μοιάζει αντικειμενικά δύσκολη, όπως την παρουσιάζει ο Υπουργός Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε με νόημα ότι θα καταστεί εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, και θα επιτευχθεί η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αν δεν προχωρήσουν οι απολύσεις στο δημόσιο, αν βρεθεί λύση για τις δόσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, και αν δρομολογηθούν δράσεις ανακούφισης της κοινωνίας.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μπήκε από την πρώτη στιγμή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο, στο πλαίσιο σχετικής δέσμευσής της έναντι της τρόικας.

ysterografa.gr