Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το κάστρο του Μαξίμου βάλλεται εκ των έσω και δεν μένει να δούμε πόσο θα αντέξει. Ο εχθρός θέλει να εισβάλλει πριν ανοίξουν τα σχολεία και ο κ.Σαμαράς να οδηγηθεί με ή χωρίς τη βούλησή του σε βουλευτικές εκλογές μέσα σε δύο χρόνια, προκαλώντας φυσικά πολιτική αστάθεια.

Οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Αβραμόπουλος ένας πρώην και ένας νυν Υπουργός Άμυνας έδωσαν πρόσφατα άθελά τους δύο δυνατά σινιάλα στον κ.Τσίπρα για να εντείνει τις προσπάθειές του. Ο εχθρός συνενώνεται και ετοιμάζεται για την τελική επίθεσή του μέσα στο θέρος και τον καύσωνα. Δεν μένει να δούμε ποιος θα διψάσει πρώτος. Ο αμυνόμενος ή ο επιτιθέμενος. Ποιος έχει τις περισσότερες δυνάμεις.

Ο κ.Μεϊμαράκης περισσότερο ως Πρόεδρος της Βουλής και λιγότερο ως εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει διάπλατα τις πύλες της Βουλής για να ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο της χώρας, μετά τη μάλλον αποτρυχημένη προσπάθεια της ΔΕΗ να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι στο αποκορύφωμα της ανεπανάληπτης για την Ελλάδα τουριστικής σεζόν.

Ο κ.Μεϊμαράκης αποτέλεσε τον τελευταίο Υπουργό Άμυνας έπειτα από τους κ.κ.Τζοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλο που στην ουσία μετά τη θητεία στο αμαρτωλό για πολλούς  Υπουργείο Άμυνας αποχώρησαν από την κεντρική πολιτική σκηνή, μη αναλαμβάνοντας ξανά  χαρτοφυλκάκιο κάποιου άλλου Υπουργείου. Το τι είδε και τι άκουσε στην περίοδο της θητείας του στη Μεσογείων το ξέρει μόνο ο ίδιος αλλά είναι γεγονός ότι συνέπεσε η θητεία του με την αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος κεντρική στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης Καραμανλή. Να μάθουν όλοι ρωσικά. Παιδιά και στρατός. Ο κ.Κάντας έδωσε στην απολογία του μία εξήγηση αλλά ακόμα η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αποκαλύψει ονόματα και λογαριασμούς για κανέναν σκεπάζοντας με ένα πέπλο μυστηρίου τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Για το καλό της. Δεν συζητάμε για τη στρατιωτική δικαιοσύνη που μάλλον κοσμεί το χώρο εκ του μακρόθεν.

Ο κ.Μεϊμαράκης και οι προκάτοχοί του δεν φιλοδόξησαν ποτέ ξανά να είναι Υπουργοί, ενώ οι προκάτοχοί του Υπουργοί και υφυπουργοί, όλοι αθώοι πλην του κ.Τζοχατζόπουλου, απομακρύνθηκαν από την πολιτική και την εξουσία διακριτικά χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η τοποθέτηση του κ.Μειμαράκη ως Πρόεδρου της Βουλής ήταν μία έκπληξη μέχρι σήμερα και από αυτή τη θέση ξαναγίνεται πρωταγωνιστής της ημέρας. Της σημερινής και της επόμενης…
 
thedayaftergr.blogspot.gr