Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο Σαμαράς πάει σε εκλογές μέσω… Συνεδρίου

Antonis-Samaras-ekloges

Στην πολιτική υπάρχουν οι ρομαντικοί, οι αδιάφοροι και οι… αφελείς. Αν εξαιρέσει κανείς τους τελευταίους, όσοι σεργιανίζουν στις δυο πρώτες κατηγορίες δυσκολεύονται να αποφύγουν το συμπέρασμα ότι η χώρα βαδίζει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, με πιθανότερη ημερομηνία τον Οκτώβριο, όταν η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Απ΄τη μια τα παράλληλα μέτωπα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε επίπεδο κοινής αντιπολιτευτικής στρατηγικής, και από την άλλη η νέα πολιτική πραγματικότητα την οποία οικοδομεί το ΠΑΣΟΚ, “φλερτάροντας” με την προοπτική να αποτελέσει κυβερνητικό σύμμαχο της Κουμουνδούρου σε μια αυριανή κυβέρνηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, οδηγούν το Μέγαρο Μαξίμου σε “επιθετικές” κινήσεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός που πιστώνεται την αποφυγή της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, εκείνος που και με προσωπικό κόστος κατάφερε να κρατήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης, έχοντας μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που αδυνατούσαν να παρακολουθούσαν τον βηματισμό του.
Ο Πρωθυπουργός, όπως δείχνουν σταθερά όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και εκείνες που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει (επικίνδυνα), παραμένει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Στα χέρια του λοιπόν βρίσκεται η πρωτοβουλία των κινήσεων, και όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσει αμαχητί τα όπλα.
Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκείνος που θα πάρει την πρωτοβουλία να λύσει τον γόρδιο δεσμό, και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, εφόσον διαπιστώσει ότι η χώρα δεν κυβερνάται, και διακινδυνεύονται τα αποτελέσματα από τους κόπους και τις θυσίες των πολιτών τα τελευταία χρόνια.
Η προεδρική εκλογή, και η προφανής αδυναμία της σημερινής Βουλής να διαμορφώσει πλειοψηφία ανάδειξης του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτελεί εκ των πραγμάτων το σημείο καμπής των εξελίξεων.
Όχι… του χρόνου, αλλά στις αρχές του φθινοπώρου, όταν και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανοίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, για να ζητήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Στο παραπάνω πλαίσιο στρατηγικής, εντάσσεται και μια παράλληλη φημολογία, περί του ενδεχομένου πραγματοποίησης Συνεδρίου-πανστρατιάς για την Κεντροδεξιά, επίσης στις αρχές του φθινοπώρου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να κλείσει τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στον ευρύτερο χώρο της Παράταξης, και στη συνέχεια να δώσει συγκροτημένα και με νικηφόρες προοπτικές τη μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

υστερογραφα