Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Tο Εκουαδόρ με ανατροπή 2-1 την Ονδούρα


Με δύο γκολ του Ενέρ Βαλέντσια, το Εκουαδόρ νίκησε 2-1 την Ονδούρα, για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Mundial και ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πολύ ωραίο γκολ του γνωστού μας (από τη Βέροια) Κάρλο Κόστλι στο 31', οι Λατινοαμερικανοί έκαναν την ανατροπή με δύο γκολ του Ενέρ Βαλέντσια. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ισοφάρισαν άμεσα (στο 34') και πήραν τη νίκη στο 65'. Ετσι το Εκουαδόρ «έπιασε» την Ελβετία στους 3 βαθμούς (υπερισχύει στην ισοβαθμία), με την Γαλλία να έχει 6 και την Ονδούρα χωρίς πόντο. Ωστόσο, στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τους Γάλλους, ενώ η Ελβετία παίζει με την Ονδούρα και θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο.
ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντες, Ισαγκίρε (46' Γκαρσία), Γαρίδο (71' Μαρτίνες), Κλάρος, Μπέκελες, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Τσάβες), Εσπινόσα, Μπένγκτσον, Κόστλι.
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκεζ, Γκουάγκουα, Εράσο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (90'+2' Αχιλιέρ), Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα (83' Γκρουέσο), Α. Βαλέντσια, Καϊσέδο (82' Μέντες), Ε. Βαλέντσια.