Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πανελλήνιες Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις τους σε Ιστορία και Φυσική

http://i1.prth.gr/images/2B0FA4257101AE2B214BACADDA39A52B.jpg
Με το μάθημα της Ιστορίας και της Φυσικής, Θεωρητικής και Θετικής, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων συνεχίστηκαν σήμερα Τρίτη οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Και τα δύο μαθήματα  κατεύθυνσης θεωρούνται κρίσιμα για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές που επιθυμούν, και αναμένεται να καθορίσουν την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

10-06-14 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
10-06-14 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Εσπερινά)
10-06-14 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης
10-06-14 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδας Β)-Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (Εσπερινά)

Δείτε τις απαντήσεις στην ιστορία 


Με μια πρώτη ματιά τα θέματα της Φυσικής σήμερα ήταν πιο εύκολα από τις δύο τελευταίες χρονιές.δηλώνει ο κ. Βλάσης Τσιώτος από το ΝΕΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ( Ξυλόκαστρο - Δερβένι) . Οι άριστοι μαθητές μπορούσαν να διαπραγματευθούν όλα τα θέματα και να αγγίξουν το άριστα.
Η εμπειρία μας όμως λέει ότι επειδή τα θέματα είχαν πολλές και περίεργες πράξεις και τα πολύ απλά ερωτήματα ήταν λίγα, ένας μαθητής στη διάρκεια των 3 ωρών πολύ εύκολα μπορούσε να χάσει μόρια σε οποιοδήποτε σημείο.
Θα έχουμε λοιπόν λιγότερες βαθμολογίες κάτω του 10 σε σχέση με πέρυσι , συγκέντρωση πολλών βαθμολογιών μεταξύ 10-14 και αύξηση βαθμολογιών μεταξύ 14-17 και 17-20 για τους πολύ καλούς και άριστους μαθητές.


Η «αυλαία» των φετινών εξετάσεων πέφτει την Πέμπτη με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. 

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.