Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Κικίλιας απέκτησε προβάδισμα στη μάχη της Α' Αθηνών

Vassilis-Kikilias
Η μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς στον Βασίλη Κικίλια, επιλέγοντάς τον για την “ηλεκτρική” καρέκλα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της Α’ Αθηνών για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το πολιτικό εκτόπισμα του οποίου υπερβαίνει τις στενές παραταξιακές γραμμές, ο Βασίλης Κικίλιας αποκτά πλέον προβάδισμα έναντι των υπολοίπων βουλευτών της Α’ Αθηνών.
Και όχι μόνο σε σχέση με τη Φωτεινή Πιπιλή, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Ανδρέα Ψυχάρη, που έμειναν εκτός κυβερνητικού σχήματος, και του Νικήτα Κακλαμάνη που έχει διαγραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και έναντι της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Νότη Μηταράκη.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο να αποχωρεί από την Α’ Αθηνών, και στις επόμενες εκλογές να μετακινείται στη Χίο, εκεί από όπου αποχωρεί ο Κώστας Μουσουρούλης.
Με την Όλγα Κεφαλογιάννη, η ισορροπία δυνάμεων μεταβάλλεται, καθώς η όμορφη πολιτικός και πετυχημένη Υπουργός Τουρισμού, που πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων του έργου  της, προϊσταται ενός υπουργείου που δεν έχει το ειδικό βάρος και τα “πλεονεκτήματα” του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Αν λοιπόν δεν προκύψουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές τους επόμενους μήνες, και ο Βασίλης Κικίλιας έχει στη διάθεσή του άνεση χρόνου, αφενός για να παρουσιάσει έργο και αφετέρου για να χτίσει “μηχανισμό”, θα δώσει κάτω από άλλες προϋποθέσεις τη μάχη για την Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές.

ysterografa.gr