Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάλπες των δημοτικών και κυρίως των περιφερειακών εκλογών σήμερα αποτύπωσαν τη σκληρή πραγματικότητα. Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή για τη χώρα. Με ποσοστά υποψηφίων που το ίδιο επέλεξε να τους ταυτίσει κομματικά με αυτές τις εκλογές στο 11% σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες δεν μπορεί να έχει απαίτηση να κυβερνήσει τη χώρα. Οι σταθερά αλλοπρόσαλλες θέσεις του που διατυπώνει συνεχώς στα καίρια εθνικά και οικονομικά θέματα της κοινωνίας καθώς και οι δομικές αδυναμίες του δεν μπορούσαν παρά να έχουν επίπτωση, η οποία θα μεγαλώσει περισσότερο αν συνεχίσει να πολώνει το κλίμα.

Ο κ.Σαμαράς ένιωσε πώς είναι να πέφτουν τα κάστρα από μέσα, όπως πρόσφατα εξάλλου ένιωσε στο ίδιο το Μαξίμου. Μόνο η Νέα Δημοκρατία με τις λάθος επιλογές της και την ανοχή της σε προσωπικές εκτροπές μπορεί να ανατρέψει την Κυβέρνηση της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές του 2016. Ο κ.Βενιζέλος επιβραβεύτηκε για τη σταθερή και υπεύθυνη θέση του στην ενότητα της χώρας και στη παραμονή στο ευρώ. Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ένα σημαντικό ποσοστό επέστρεψε στους επίσημους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή αυτούς που προέρχονται από αυτό. Υπάρχουν βάσιμες πλέον ενδείξεις ότι αν συνεχίσει με υπευθυνότητα θα αποτελέσει στο μέλλον την εναλλακτική λύση μαζί με άλλες υπεύθυνες δυνάμεις.

Τραγικό φαινόμενο ήταν η αντοχή των ναζιστών σε ανησυχητικά ποσοστά πανελλαδικά. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το περί δικαίου αίσθημα δεν έχει αποκατασταθεί στην κοινωνία και συνεχίζει να σπρώχνει τους συμπολίτες μας σε τυφλές λύσεις. Ακόμα να συλληφθούν οι λήσταρχοι του δημοσίου χρήματος της προηγούμενης δεκαετίας, ακόμα να ανοίξουν οι λίστες και οι καταθέσεις της ντροπής, ακόμα η δικαιοσύνη ψάχνει 270 εκατομμύρια του λαού που λήστεψαν κάποιοι προφασιζόμενοι τους επιχειρηματίες της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο λαός δεν είναι χαζός. Ιδιαίτερα αυτός που δοκιμάζεται εξαιτίας της κυβερνητικής ανοχής και συγκάλυψης. Το χειρότερο για τους κ.Σαμαρά και κ.Βενιζέλο είναι ότι ακόμα να ανοίξουν οι δουλειές για τους νέους, να εξαφανιστούν τα καρτέλ της ενημέρωσης, της οικονομίας, της δικαιοσύνης. Ακόμα να αξιοποιήσουν το ευρωπαϊκό χρήμα και το πλούτο της χώρας συνολικά για το λαό και όχι για τους γνωστούς -άγνωστους.

Οι ευρωεκλογές τέλειωσαν σήμερα με την αποδοκιμασία του κ.Τσίπρα πανελλαδικά. Η κ.Δούρου με τον κ.Σακελλαρίδη μπορεί να εκμεταλλεύτηκαν τη διάσπαση των κυβερνώντων κομμάτων με ένα αριστοτεχνικό πολιτικό μάρκετινγκ, με ψυχολογικές επιχειρήσεις πριν κλείσουν οι κάλπες και με exit polls της μετριότητας αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις την επόμενη Κυριακή. Εκτός αν ενωθεί η Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ και φέρει το ποτάμι της ντροπής…
 
thedayaftergr.blogspot.gr