Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Πέτρος Τατούλης στο Κιάτο όρισε «το σχεδιασμό, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα» ως το τρίπτυχο αυτής της επιτυχίας - Το νερό είναι αυστηρά δημόσιο αγαθό και η διαχείριση του δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο από δημόσιο φορέα. - Επίσκεψη Πέτρου Τατούλη σε Μεγαλόπολη, Στυμφαλία, Φενεό & Γκούρα (φωτο)

- Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης: η Κορινθία μπορεί και είναι ανάγκη επιτακτική να είναι ο πρωταγωνιστής στην νέα εποχή 

- Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος: Θέλουμε τις απόψεις και τις ιδέες των Κορινθίων για να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την πρώτη Περιφέρεια στη χώρα

Εμφάνιση P5090170kos.jpg 

«Αποδείξαμε ότι στα 3,5 αυτά χρόνια, σε δύσκολα χρόνια εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αποδείξαμε ότι και πόρους βρήκαμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία δημιουργήσαμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στο Κιάτο την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και όρισε «το σχεδιασμό, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα» ως το τρίπτυχο αυτής της επιτυχίας.
 Εμφάνιση DSC_3224kos.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξάλλου ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι «το νερό είναι αυστηρά δημόσιο αγαθό και η διαχείριση του δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο από δημόσιο φορέα. Οι αγροτικές υποδομές, όπως τα φράγματα και οι ταμιευτήρες, είναι όλες σε εξέλιξη στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου. Η εποχή που σχεδιάζονταν φαραωνικά έργα, χωρίς τα απαραίτητα αρδευτικά δίκτυα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα επιτύχουμε τον στόχο μας σε απόλυτο βαθμό, προκειμένου ούτε ένα κυβικό καθαρού νερού να μην χάνεται στην θάλασσα. Όσοι διακινούν την φήμη ότι το νερό είναι προς ιδιωτικοποίηση θα μας βρουν αυστηρά απέναντί τους. Το νερό είναι και θα παραμείνει Δημόσιο Αγαθό. Τελεία και Παύλα»

«Υλοποιούμε έργα πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Σικυωνίων, για ύδρευση, αποχέτευση, αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και τα Κέντρα Υγείας Γκούρας και Κιάτου» συνέχισε ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι «το μεγάλο έργο του Ασωπού είχε δυστυχώς καθυστερήσεις, αλλά με την εμπειρία και τη διεκδικητικότητά μας εξασφαλίσαμε τη συνέχισή του και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015».

Εμφάνιση P5090082kos.jpg«Η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ήταν η σημαντικότερη θεσμική μεταβολή των τελευταίων ετών γιατί για πρώτη φορά το κράτος των Αθηνών εκχώρησε αρμοδιότητες και εξουσίες στην Περιφέρεια, η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα αδιέξοδα της κρίσης» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «στην περίοδο αυτής της κρίσης υπάρχει ανάγκη επαναπροσδιορισμού της χώρας και οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, όπως ακριβώς συνέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα 3,5 χρόνια».

Η Πελοπόννησος έχει πλέον αλλάξει σελίδα υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έθεσε ως μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της την αναγνωρισιμότητα της και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. «Αυτό το πετύχαμε με την εξωστρέφειά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες με τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνέπεια στην ευθύνη μας και την αξιοπιστία μας».
 Εμφάνιση P5090112kos.jpg
Αναφερόμενος στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «αν δεν είχαμε εφαρμόσει με αποφασιστικότητα το σύγχρονο, και πιλότο για τη χώρα, σχέδιό μας θα είχαν επιβληθεί τα δυσβάστακτα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που θα ξεπερνούσαν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

«Είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται και μάλιστα με επιτυχία το μοντέλο ΣΔΙΤ, όπου εξασφαλίσαμε 68,5 εκατομμύρια ευρώ για να μειώσουμε το κόστος στον πολίτη, ο χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ και η ολοκλήρωσή του μέσα στο 2015 αποτελεί απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «οι όποιες «ενστάσεις» ακούγονται από αυτούς που θέλουν να επιβληθούν τα πρόστιμα και να φέρουν ένα νέο μνημόνιο για την Πελοπόννησο».

«Φέραμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις πρώτες θέσεις στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, από τις τελευταίες που την παραλάβαμε. Ήμασταν η μόνη Περιφέρεια στη χώρα που εξασφάλισε 150 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η πρώτη που διαθέτει Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να χρηματοδοτήσουμε έργα προς όφελος των πολιτών, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς της Πελοποννήσου» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε τις επιτυχίες αυτές ως «ελπίδα και προσδοκία που θα απαλλάξει τους πολίτες από τις φοβίες κάτω από τη μεγάλη πίεση της κρίσης».

«Μόνο όταν πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις θα περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες και τους αλεξιπτωτιστές στην Πελοπόννησο, οι οποίοι έρχονται όχι για να τιθασεύσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι των Πελοποννησίων πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα απαντήσουν με τη δική τους ψύχραιμη φωνή.

Εμφάνιση P5090105kos.jpg
«Η ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησος έχει εμπλουτιστεί με νέες δυνάμεις και θα συνεχίσει ενισχυμένη και ανανεωμένη αυτό τον αγώνα, με βάση τον πολιτικό πολιτισμό της σύνθεσης, της νηφαλιότητας, της δημιουργίας και της συνεννόησης. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει όλοι μαζί, με ξεκάθαρες απόψεις και αποφασιστικότητα να παλέψουμε για τη Νέα αειφόρα Πελοπόννησο της επόμενη πενταετίας, για τη Νέα Πελοπόννησο των πολιτών της» τόνισε ο Κ. Τατούλης και συμπλήρωσε «Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών, είμαι σίγουρος για την εμπιστοσύνη σας, είμαι σίγουρος για την υπέρβαση των πολιτών και σε ανταπόδοση αυτής της εμπιστοσύνης σας, προσφέρουμε ως αντίδωρο τη μεγάλη μας προσπάθεια».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τέλος το ενισχυμένο και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου στην Κορινθία «εχέγγυο για το μέλλον» και εξήρε τη συνεισφορά του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, γιατί «μετά το γνωστό ατύχημα, ανταποκρίθηκε γρήγορα στις ανάγκες και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα πέτυχε σημαντικό έργο».

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης: η Κορινθία μπορεί και είναι ανάγκη επιτακτική να είναι ο πρωταγωνιστής στην νέα εποχή

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης στην ομιλία του τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να «βγάλουμε» μπροστά την Κορινθία μας, την Σικυώνα μας, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί της αξίζει να είναι μπροστάρης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό που εμείς αποζητούμε είναι μία πιο δημιουργική και πιο παραγωγική Σικυώνα, μία πιο δημιουργική και πιο παραγωγική Κορινθία. Με αυτό το στόχο θα πορευτούμε στην επόμενη 5ετία η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο Πέτρος Τατούλης».
 Εμφάνιση P5090117kos.jpg
Ο κ. Καλλίρης δήλωσε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί «έμπρακτη απόδειξη της μεταξύ μας εμπιστοσύνης και μας οπλίζει με δύναμη για να ανακτήσουμε το βηματισμό που χρειάζεται η Κορινθία, που έχει ανάγκη η Σικυώνα. Η Περιφέρεια ως θεσμός μπορεί να δώσει αυτή την ώθηση. Μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία. Το επόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα (νέο ΕΣΠΑ). Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που θα προσφερθούν προκειμένου να υλοποιήσουμε προγράμματα ανάπτυξης και έργα υποδομής που η Κορινθία έχει τόσο ανάγκη».

Ακολούθως ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας έθεσε τους στόχους της Περιφέρειας: «αγρότες δυνατούς και αγροτική οικονομία ανθηρή, επιχειρηματίες και επαγγελματίες ισχυρούς, ενίσχυση της κτηνοτροφίας, περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, προγράμματα για την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενών συμπολιτών μας, απασχόληση, σύγχρονες υποδομές, αναπτυξιακά προγράμματα και έργα υποδομής»

Ο κ. Καλλιρης πρόσθεσε ότι «η Κορινθία μπορεί και είναι ανάγκη επιτακτική να είναι ο πρωταγωνιστής. Πρέπει οι Κορίνθιοι να είμαστε πρωταγωνιστές στη νέα εποχή, στην ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται στρατηγική, σχεδιασμός, συνεχής αναζήτηση ευκαιριών, συντονισμός και προγραμματισμός για να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δέσμευσή μας για να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά ως το 2020. Σε αυτή τη προσπάθεια μας, όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοί μας και εγώ προσωπικά έχουμε να αντιπαραθέσουμε σκληρή εργασία, πολυεπίπεδη γνώση και εμπειρία ετών».

«Συνεχίζουμε το έργο που έχει ξεκινήσει η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για  μία δημιουργικότερη και παραγωγικότερη Κορινθία, για μια καλύτερη Πελοπόννησο. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Την αναλαμβάνω γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για την Κορινθία μας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μόνο θετικό για την κοινωνία μας» συμπλήρωσε ο κ. Καλλίρης και δήλωσε ότι «ο ανανεωμένος συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία, στον επιχειρηματικό κλάδο, είναι επιστήμονες, γνώστες των προβλημάτων, καθημερινά αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συμπολιτών».

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος: Θέλουμε τις απόψεις και τις ιδέες των Κορινθίων για να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την πρώτη Περιφέρεια στη χώρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι βασικές αρχές της επιτυχημένης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν οι ευρείες συνεργασίες με όλους τους Δήμους και τους φορείς και η πολύ δουλειά.

«Η επόμενη πενταετία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συμπίπτει με τη νέα προγραμματική περίοδο» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος «και θέλουμε τις απόψεις και τις ιδέες σας για να τις υλοποιήσουμε, ώστε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την πρώτη Περιφέρεια στη χώρα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε τέλος στη διεκδικητικότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συνολικά της περιφερειακής αρχής όλο  αυτό το χρονικό διάστημα, «με παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο, ακόμα και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής για τη χώρα» και σημείωσε ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού».   

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σε Μεγαλόπολη, Στυμφαλία, Φενεό & Γκούρα

Εμφάνιση DSC_3163kos.jpgΤα πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αρκαδίας, την αγορά της Μεγαλόπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προτάσεις τους για τη νέα περίοδο.
Ακολούθως ο κ. Τατούλης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τα μέλη του συνδυασμού της Νέας Πελοποννήσου στην Κορινθία επισκέφθηκαν την περιοχή της Στυμφαλίας και του Φενεού και πραγματοποίησαν συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού Γκούρα.
 Εμφάνιση DSC_3182kos.jpg
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι «χωρίς οδικό δίκτυο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη», ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη η παράκαμψη της Καστανιάς, έργο το οποίο επισκέφθηκε, θα έχει ολοκληρωθεί και ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν ενεργό ενδιαφέρον για τα προγράμματα της Περιφέρειας, όπως για το κτηνοτροφικό πρόγραμμα, ενώ τους ενημέρωσε για τις προσπάθειές του να εξαλειφθεί η ίδια συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα ΟΠΑΧ.