Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ




Είναι μια δυσάρεστη αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Δερβένι υποχώρησε σημαντικά. Η συγχώνευση των δήμων με τον Καλλικράτη και η απομάκρυνση υπηρεσιών συνέβαλαν σ’ αυτό. Όμως θέλουμε το Δερβένι, η έδρα του πρώην Δήμου Ευρωστίνης να εξακολουθήσει να έχει ένα κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, που να ανταποκρίνεται στην ιστορική, οικονομική και κοινωνική του σημασία. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε τα πράγματα.
           Όλοι συμφωνούν ότι το Δερβένι ασφυκτιά κυκλοφοριακά και η ολοκλήρωση της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου είναι αναγκαία και εφικτή λύση. Επίσης η υλοποίηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Δερβένι-Ευρωστίνη-Φενεός θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του Δερβενίου. Ταυτόχρονα η ολοκλήρωση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης με τη διάνοιξη των δρόμων, ιδιαίτερα στα ανατολικά, θα δώσει νέα προοπτική.
            Η ολοκλήρωση της προστασίας του τμήματος που επλήγη από τη διάβρωση είναι άμεσης προτεραιότητας, ωστόσο είναι αναγκαία η ένταξη της περιοχής του Δερβενίου στη συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών. Επίσης η βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργίας του παραλιακού μετώπου, με την κατασκευή πεζόδρομου είναι ένας εφικτός στόχος, που θα τονώσει τον τουρισμό.
            Στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων θα συμβάλλει καθοριστικά η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια. Η πρόσφατη έγκριση και η επικείμενη κατασκευή του έργου της αποχέτευσης μέχρι τη Λυκοποριά, κάθιστά πλέον εφικτό αυτό το πολύ σημαντικό έργο.
            Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου και του Δημοτικού Σχολείου και στην ένταξή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δερβενίου. Βασικός μας στόχος επίσης μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών και πολιτιστικών δομών. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΗ και ο Παιδικός Σταθμός, που προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες. Ανάλογη είναι και η συμβολή στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της λειτουργίας του Ωδείου και της Φιλαρμονικής.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)
ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΚΟΡΡΑ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΨΑΡΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
( ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ )
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΓΓΕΛΟΥ
ΓΚΑΪΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΪΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΑΒΑ ΖΩΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΑΖΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΛΑΣΙΟΥ