Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας με τη Λήδα Βαρβαρούση

Εμφάνιση foto 04.jpg
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου), διοργάνωσε διήμερο βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard-Παράρτημα Ναυπλίου και την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.

Εμφάνιση foto 03.jpg Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 τo Europe Direct υποδέχτηκε τη Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέα-εικονογράφο, στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Μια παρέα με καρδιά», που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και μας αφηγήθηκε ζωγραφίζοντας, την ιστορία μιας ετερόκλιτης αλλά αγαπημένης παρέας που ξεκινάει να εξερευνήσει την Ευρώπη.
Εμφάνιση foto 05.jpgΤο Europe Direct Ναυπλίου μοίρασε στους συμμετέχοντες το βιβλίο, που περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας, ώστε να αξιοποιηθεί και στην τάξη μεταφέροντας στα παιδιά το πνεύμα μιας ενωμένης και ειρηνικής Ευρώπης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Πινακοθήκη και ξενάγηση από την υπεύθυνη του Παραρτήματος Λαμπρινή Καρακούρτη στη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα στην ελληνική ζωγραφική».
Εμφάνιση foto 06.jpgΤην επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, οι 50 συμμετέχοντες στο σεμινάριο παρακολούθησαν το βιωματικό εργαστήριο της Λήδας Βαρβαρούση και ζωγράφισαν στην αυλή της Πινακοθήκης ο καθένας το έργο του.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι βιβλιοθηκών από τους εξής φορείς:
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ·
9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΛΙΤΣΑΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΡΓΟΣ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΧΛΟΗ" ΝΑΥΠΛΙΟ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΠΑΛΑΤΑΚΙ" ΝΑΥΠΛΙΟ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΡΓΟΣ
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "ΦΟΥΓΑΡΟ"
 H Λήδα Βαρβαρούση έχει εικονογραφήσει πάνω από 150 βιβλία στην Ελλάδα και έχει γράψει 13 από αυτά. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για την εικονογράφηση των βιβλίων «Η γλώσσα μου» της Α΄ Δημοτικού και το «Λεξικό» της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σεμινάριο και παρουσίαση βιβλίου στο ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard-Ναύπλιο
cid:image001.jpg@01CEF4D8.46961FC0