Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή των εκδρομέων

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή των εκδρομέων 
Αθήνα
Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων τόσο στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, όσο και στην εθνική Λαμίας-Αθηνών, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση.

Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται αυτή την ώρα στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών και τα προβλήματα αρχίζουν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.
Βασική αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.
Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγο παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.
Έτσι εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.
Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες, για αυτό και η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

  • Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
  • Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ.Στεφάνου (Κρυονέρι).
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ