Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου 2 - 1 σταμάτησε τη Θύελλα

Ssyo8ktg 
Κάνοντας καλή εμφάνιση, ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά , επικράτησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  με 2 - 1 επί της Θύελλας Πετρίου και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του, χωρίς πλέον να έχει την αγωνία του αν τελικά υποβιβαστεί η Κόρινθος και δεν κερδίσει την άνοδο ο πρωταθλητής.
V8kcdhqbΤο σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, αφού ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος της αντιπάλου του, γιατί έπαιξε όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη κι άλλων τερμάτων, είχε δοκάρι και δεν του δόθηκε καταφανέστατο πέναλτι στο 1 – 0, αν και μετά τη μείωση του σκορ αγχώθηκαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.
Η Θύελλα είχε την πρώτη καλή φάση (3’), όταν το σουτ του Χουσελά έδιωξε σε κόρνερ ο Φραντζής, για να πάρουν τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια οι γηπεδούχοι.
Gr5qwdbzΣτο 24’ ο Σταύρος Αντωνόπουλος με δυνατό σουτ και εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτίμηση της μπάλας από τον Χόντια, άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34’ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 43’ ο Σταύρος Μερκούρης δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Θύελλας.
Στην επανάληψη και πάλι ο Αστέρας είχε την υπεροχή, είχε καλές στιγμές με τους Καραγιαννίδη και Πρίφτη. Στο 65’ ο διαιτητής κ. Φραντζής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι που έκανε ο Μπακασέτας στον επελαύνοντα Πρίφτη, όταν τον έσπρωξε από πίσω και τον έριξε μέσα στη μικρή περιοχή. Πέναλτι που ξεσήκωσε δικαιότατες διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα. Ήταν πέναλτι και αποβολή του Μπακασέτα, που ήταν τελευταίος παίκτης. 
Cywcp3f3Στο 70’ όμως μετά από όμορφη συνεργασία των Καραγιαννίδη, Λιθοξόου και Καραγιαννίδη, ο τελευταίος σημείωσε το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.
Η Θύελλα γενικά δεν έδειχνε ότι θα κατόρθωνε κάτι, μέχρι που στο 79’ ο Πολύζος γύρισε απρόσεκτα και αδύναμα, από το κέντρο και αριστερά, τη μπάλα προς το Φραντζή. Ο Κοσμάς που καραδοκούσε, ξεπέρασε στο σπριντ τους Γιαννόπουλος και Βασιλάρη που βρέθηκαν εκτός θέσης και ξέφυγε και από τον εξελθόντα της μεγάλης περιοχής του Φραντζή και έτσι σε κενή εστία πέτυχε το 2 – 1. και έβαλε την ομάδα του και πάλι στον αγώνα.
2vnnkeegΣτο  87’ σε κόρνερ της Θύελλας, ο Πολύζος σε προσπάθεια απόκρουσης, με προβολή έστειλε τη μπάλα να βρει το κάθετο δοκάρι της ομάδας του ! Στην τελευταία φάση του αγώνα, σε κόρνερ της Θύελλας, ο προωθημένος στην περιοχή του Αστέρα, τερματοφύλακας Χόντια έκανε επιθετικό φάουλ – έσπρωξε δύο αμυντικούς του Αστέρα στο αέρα – στην προσπάθειά του να πηδήξει για κεφαλιά…..  
Συμπερασματικά ο αγώνας ήταν ένας από τους καλύτερους της φετινής περιόδου και αυτό γιατί παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο και γιατί με την εξέλιξη του αποτελέσματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος.
Spo3k7jnΟ Αστέρας ήταν πολύ καλός, τον αδικεί το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα μάλιστα με το μη καταλογισμό του πέναλτι. Προς το τέλος του αγώνα αγχώθηκε με το εύκολο τέρμα που πρόσφερε στην αντίπαλό του, αλλά “τέλος καλό – όλα καλά”.
Ο διαιτητής κ. Φραντζής έκανε αρκετά λάθη, με το μεγαλύτερο στη φάση του πέναλτι για τον Αστέρα, που μάλιστα υποδείχτηκε και από το βοηθό του κ. Βλαχοπάνο. Όμως καμία ομάδα δεν έδειξε προκατάληψη απέναντί του και έτσι δε δημιουργήθηκε καμία ένταση. Οι βοηθοί του κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Βλαχοπάνος ήταν εξαιρετικοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Κουτρούλης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής (27’ λ.τρ. Βασιλάρης), Πολύζος, Αντωνόπουλος, Μακρυγιάννης, Μερκούρης Στ., Πρίφτης (65’ Λιθοξόου), Καραγιαννίδης (75’ Μερκούρης Αγγ.)
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Χόντια, Μάρκου, Πέζος, Τσουμάνης Κ., Μπακασέτας Β., Σαϊσανάς Π., Μανάβης, Χουσελάς Π., Κοσμάς, Τζας (70’ Πήττας)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr