Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Μαύρα σύννεφα" (ξανά) για τον Θεοχάρη...

Haris-Theoharis
Ο Χάρης Θεοχάρης αποτελεί πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Η διαπίστωση δεν είναι δική μας, αλλά προκύπτει από τις κουβέντες που γίνονται τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, που επελέγη με… κλειστό συμβόλαιο και θητεία για το πόστο του, με την προοπτική να βάλει τάξη στα έσοδα του κράτους, από τα οποία και εξαρτάται ακόμη η διαχειριστική ισχύς της κυβέρνησης στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα, προκαλεί συχνά “εγκεφαλικά”, καθώς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του οδηγούν σε σύγχυση, αν όχι σε έντονες αντιδράσεις.
Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε καταγραφεί έντονη δυσφορία κατά του Χάρη Θεοχάρη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σημείωναν με νόημα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι οι παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ακύρωναν πολλές φορές και τις πρωτοβουλίες του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Σήμερα, φαίνεται ότι τα “μαύρα σύννεφα” για τον Χάρη Θεοχάρη έχουν πυκνώσει και πάλι. Όπως σημειώνει σχετικό ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” των “Νέων”, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει ανακοινώσει από την 1η Φεβρουαρίου ότι θα απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ οι εταιρείες που κάνουν δωρεές τροφίμων, φαρμάκων και άλλων αγαθών προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για φιλανθρωπικό ή κοινωφελή σκοπό, ο Χάρης Θεοχάρης δεν έχει υπογράψει μέχρι σήμερα τη σχετική ρύθμιση.
Το παράδειγμα αυτό μάλιστα φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά που επιβεβαιώνουν τις δυσλειτουργίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σε έναν εξαιρετικά νευραλγικό τομέα, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει πάνω του το θέμα της ελάφρυνσης των κοινωνικών ομάδων οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
ysterografa.gr