Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Παθητική στάση απέναντι στον Α. Σπηλιωτόπουλο απο τους βουλευτές Α” Αθήνας της ΝΔ

_Media_Default_ArticleImage___piliotopoulo_3
Σε κατάσταση πανικού φαίνεται να βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και από τη σημερινή συνάντηση, που έγινε κατόπιν προσκλητηρίου από τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να στηριχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από τους βουλευτές της Α’ Αθηνών στην «μάχη» για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Το πρωθυπουργικό προσκλητήριο, διάρκειας περίπου 45’, μετατράπηκε σε πραγματικό –Βατερλώ- παρουσία του Α. Σπηλιωτόπουλου.
Από τους 8 «γαλάζιους» βουλευτές της Α’ Αθηνών- (δεν είχε προσκληθεί βέβαια, ο Νικήτας Κακλαμάνης) έλαμψαν δια της απουσίας οι τρεις, που είναι και υπουργοί (Δ. Αβραμόπουλος, Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Μηταράκης), ενώ οι τέσσερις που βρέθηκαν στο Μαξίμου (Φ. Πιπιλή, Πρ. Παυλόπουλος,Β. Κικίλιας και Α. Ψυχάρης), είτε κράτησαν παθητική στάση απέναντι στον Α. Σπηλιωτόπουλο, είτε ήταν ξεκάθαροι πως δεν μπορούν να δεσμεύσουν τους ψηφοφόρους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς δεν μπήκε καν στη διαδικασία να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και περισσότερο η τοποθέτηση του έμοιαζε με έκκληση στήριξης προς τον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ. στον δήμο της Αθήνας.
Από τη πλευρά τους όμως, οι τέσσερις βουλευτές δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στον πρωθυπουργό και βέβαια στον Α. Σπηλιωτόπουλο, ότι θα σταθούν στο πλευρό του!
 Η Φωτεινή Πιπιλή έριξε το βάρος στην κριτική κατά των Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Σγουρού αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της υπόθεσης (στήριξη-Σπηλιωτόπουλου).
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε, ότι όποιοι από τους συνεργάτες του θελήσουν να στηρίξουν, είτε τον Σπηλιωτόπουλο, είτε τον Κακλαμάνη, δεν θα τους εμποδίσει αλλά ο ίδιος ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος: «Με τον Νικήτα είμαστε φίλοι χρόνια και να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Είμαι μαζί του».
 Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να δεσμεύσει κανένα από τα στελέχη του, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά: «Είναι ελεύθερα να κάνουν, ότι νομίζουν» είπε.
 Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως προήλθε από τη τοποθέτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ήταν καταιγιστικός απευθυνόμενος προς τον Α. Σπηλιωτόπουλο: «Εκείνο, που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής: Αν δεν πιστεύεις, ότι μπορείς να κερδίσεις, τότε γιατί κατεβαίνεις και μας θέλεις δεκανίκια3; Σου λέω όμως και το εξής: Μην διανοηθείς να κατέβεις στην Α’ Αθήνας, γιατί μία τέτοια κίνηση εκ μέρους σου θα προκαλέσει έκρηξη».
Ποια ήταν η απάντηση- Σπηλιωτόπουλου σε όλα αυτά; Λίγο μετά υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κόψει ψήφους από τον Κακλαμάνη (που έχει πάρει μαζί του όλη τη βάση της Νέας Δημοκρατίας). Το τελευταίο του χαρτί, αφού ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…

arouraios.gr