Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου το λιμάνι της Κορίνθου



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με το δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου Αντώνη Παππά. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη του λιμένα της Κορίνθου και συγκεκριμένα το “Master Plan”, για την έγκριση του οποίου έχει οριστεί συζήτηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων στις 10 Απριλίου 2014. Ο κ. Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τον προγραμματικό σχεδιασμό του “Master Plan”, τον χρονικό ορίζοντα της υλοποίησής του και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργεί στην πόλη, το νομό και την περιφέρεια.
Ως αποτέλεσμα της συνάντησης ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να παρουσιαστεί το master plan και να εξεταστούν τρόποι χρηματοδότησης και υλοποίησής του, ενόψει της έγκρισής του.