Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στουρνάρας: Έκλεισα τον κύκλο μου. "Παρών" στο κάλεσμα Σαμαρά για τη "Νέα Ελλάδα"

Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα. Της χώρας αλλά και τη δική του.
Όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα”, μετά την αίσια έκβαση της τελευταίας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που ανοίγει πλέον τον δρόμο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, και έξοδο από το Μνημόνιο, ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραδίδοντας τα κλειδιά στον νέο “τσάρο”, Σταύρο Παπασταύρου.
Όπως καταγράφει σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ του το “Πρώτο Θέμα”, με αναφορά σε αποστροφές του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στις σκέψεις του για το μέλλον, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη θεωρεί ότι έκλεισε τον κύκλο του, και εξετάζει πλέον τις διεξόδους για την επόμενη μέρα στην προσωπική διαδρομή του.
Είτε θα αναλάβει το αξίωμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, διαδεχόμενος τον Γιώργο Προβόπουλο, είτε θα του ανατεθεί χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε θα είναι υποψήφιος με τη “Νέα Ελλάδα” του Αντώνη Σαμαρά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας άλλωστε, δηλώνει “παρών” στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού για έναν “Ευρωπαϊκό Συναγερμό”, αν και δεν παραλείπει να θυμίζει ότι ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr