Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αγγαρεία και νίκη με το ζόρι...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-0

Αγγαρεία και νίκη με το ζόρι... (vds) 

Σε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ του Βαλντέζ στο 84΄για να κάμψει την αντίσταση του Άρη.

 Ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο φετινό ημίχρονο ήταν το πρώτο για τον Ολυμπιακό που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Μίτσελ δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, την ώρα που ουραγός και υποβιβασμένος Άρης “άγγιξε” αρκετές φορές το γκολ.
Στο 15΄ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο σουτ του Μανιά, ενώ στο 30΄ οι Πειραιώτες γλίτωσαν από το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα μετά από εξαιρετικό πλασέ του Μανιά. Η τρίτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων δεν ήταν και η... φαρμακερή καθώς ο Ρομπέρτο έδιωξε ξανά εντυπωσιακά το σουτ του Βαγγέλη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να κάνει διπλή αλλαγή (Μανιάτης και Κάμπελ αντί των Σάμαρη και Βέργου) και η κατάσταση βελτιώθηκε από την άποψη πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν δέχονταν με την ίδια ευκολία φάσεις.
Την ίδια ώρα στο άλλο μισό του γηπέδου ο Άρης με καλή αμυντική οργάνωση δεν απειλούνταν από τους -χωρίς φαντασία- παίκτες του Μίτσελ. Προς το τέλος του αγώνα μόνο ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός και έφτασε κοντά στο γκολ για πρώτη φορά στο 77΄με το σουτ του Εντινγκά να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στην δεύτερη ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν. Ο Χολέμπας έκανε την σέντρα και ο Βαλντέζ με δύσκολη προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Άρης που παίζοντας χωρίς άγχος πια κέρδισε τις εντυπώσεις , τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο 86΄ο Ηρακλής είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μανιάτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (46' Μανιάτης), Εντινγκά, Πέρες, Ντομίνγκες (61' Σέποβιτς), Βέργος (46' Κάμπελ), Βαλντέζ
ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης (87' Νταμαρλής), Σουνάς (74' Καμινιώτης), Τριανταφυλλάκος, Μπακασέτας (79' Ψυχογιός), Βαγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης