Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Σανκαρέ έδειξε το... δρόμο στον Αστέρα - Οι Ευρωπαίοι έχουν άλλον... αέρα πέρασαν και απο το Αγρίνιο

 

Μετά τον Ατρόμητο, ο Αστέρας... Οι δυο ομάδες που έχουν πλέον αλλάξει επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει ευρωπαϊκό αέρα, είναι οι δυο μοναδικές που έχουν καταφέρει να υποτάξουν τον σκληροτράχηλο -στην έδρα του- Παναιτωλικό!

 Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η δεύτερη ομάδα που... πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0, χάρις το γκολ του Σανκαρέ. 

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτρια, με τον Αστέρα να έχει αρκετούς παίκτες πίσω από την σέντρα, περιμένοντας τις επιθέσεις του Παναιτωλικού. Η τακτική αυτή των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα μέχρι το 20λεπτο να μην έχουμε δει απολύτως τίποτα. Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε μια μικρή βελτίωση, χάρις την άνοδο στην απόδοση των γηπεδούχων, που είχαν και δυο καλές στιγμές στο 25', με τον Ζησόπουλο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή το πλασέ του Μπούντιμιρ (25') και στο ίδιο λεπτό την κεφαλιά του Μπικέι να φεύγει άουτ                                                                       Η ομάδα του Αγρινίου μπήκε καλά και στην επανάληψη, αλλά όσες φορές πλησίασε την εστία του Μπαντή δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Αντίθετα, ο Αστέρας στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι (63') κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με το τρίτο τέρμα του Χαλίφα Σανκαρέ στο πρωτάθλημα. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο είδαμε όσες φάσεις δεν είχαμε σε ολόκληρο το ματς. Στο 78' ο Μπαντής απέκρουσε την διπλή προσπάθεια του Καμαρά και στο 82' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Κούσα.                                                                                                     Οι Αγρινιώτες απέτυχαν να “καθαρίσουν” εκεί το ματς, αφού ο Ράφαελ απέκρουσε την εκτέλεση του Μπαράλες., ενώ στο 90' δεν τους δόθηκε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Μπόγιοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν τελικά με το “τρίποντο”, ολοκληρώνοντας το ματς με δέκα παίκτες, μετά και την αποβολή του Κοντοέ (88').

Παναιτωλικός (Mάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνεζ, Γκάλο, Μπούντιμιρ (56' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης (75' Μύγας), Ανέν (81' Κουτρομάνος), Μπικέι

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης) : Μπαντής, Μουνάφο, Μπαράλες (84' Χουάνμα), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Βάλντο (65' Ναβάρο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (90' Κυριακόπουλος), Κοντοές, Εντό