Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λεβαδειακός «ξήλωσε» τα... αστέρια της Τρίπολης

Ο Λεβαδειακός «ξήλωσε» τα... αστέρια της Τρίπολης
Σημαντική νίκη με 3-1 πέτυχε στην έδρα του ο Λεβαδειακός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Τα γκολ σημείωσαν οι Κονέ (7΄), Μάντζιος με πέναλτι (38΄) και Μιλοσάβλιεφ (82΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το 37΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριακόπουλου, μείωσε ο Ντε Μπλάσις (45΄).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι και, πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, άνοιξαν το σκορ. Στο 7΄ ο Ορτέγκα σέντραρε απο δεξιά και ο Κονέ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 16΄ ο Μπαντής εξουδετέρωσε με δυσκολία του σουτ του Μάντζιου, στο 23΄ ο Ορτέγκα γύρισε στον αμαρκάριστο Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα, στο 28΄ ο Κονέ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαντή, αλλά δεν κατάφερε να τον «νικήσει» και στο 38΄ έγινε το 2-0, όταν ο εξαιρετικός Ορτέγκα ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε, και ο Μάντζιος ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.
Ωστόσο, παρά τη μέχρι τότε ανωτερότητα του Λεβαδειακού, αλλά και την αριθμητική υπεροχή του, ο Αστέρας κατάφερε ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου να μειώσει, όταν μετά από κόρνερ ο Ντε Μπλάσις πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1. Και στο β΄ ημίχρονο οι Αρκάδες εμφανίστηκαν καλύτεροι και δημιούργησαν ευκαιρίες. Στο 55΄ ο Εντό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, για να αποκρούσει ο Στρατηλάτης, και στο 59΄ η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως στο 82΄ ο Μιλοσάβλιεβ βρέθηκε απέναντι απο τον Μπαντή, έκανε το 3-1 και έδωσε τέλος στο ματς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (60΄ Μάρτινς), Μάντζιος (46΄ Καπό), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (90΄ Μάγκας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Σέτι (74΄ Βάλντο), Τσαμπούρης, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο (25΄ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40΄ Κοντοές), Μπαράλες.