Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Ερυθρόλευκο» πάρτι με Σέποβιτς στο Ηρακλειο


Ο Ολυμπιακός πέρασε εντυπωσιακά από το Ηράκλειο, νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, ωστόσο η «ερυθρόλευκη» χαρά για το χατ-τρικ του Σέποβιτς μετριάστηκε από το πλήγμα του τραυματισμού του Σαβιόλα.

Ο ενθουσιασμός του ΟΦΗ στην αρχή του αγώνα δεν κράτησε πολύ. Μετά το 10λεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, χωρίς να φορτσάρει και να ανεβάσει ρυθμό. Επέλεξε να επιτεθεί κυρίως από δεξιά με τον δραστήριο Κάμπελ, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον άξονα στο 28' με το χαμένο τετ-α-τετ του Σαβιόλα, δύο λεπτά πριν τον τραυματισμό του.
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς επέλεξε να κλείσει τους χώρους, να περιμένει και να «ψάξει» την αντεπίθεση (είχε μόνο ένα άστοχο σουτ του Κουτσιανικούλη στο 34') και όλα έδειχναν ότι θα κρατούσε ανέπαφη την εστία του. Όμως, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ήρθε το 1-0 από τον Μασάντο στο 39' και τρία λεπτά αργότερα το 2-0 από τον Σέποβιτς, που είχε αντικαταστήσει τον Σαβιόλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά «τελείωσε» στο 52', με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σέποβιτς μετά την ωραία ενέργεια του Χολέμπας. Ο ΟΦΗ, απογοητευμένος και σε κακή μέρα, δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του αγώνα εν όψει Γιουνάιτεντ.
Ο Μίτσελ προφύλαξε τον Μανωλά στο 58' (είχε νιώσει ενόχληση στη γάμπα στο πρώτο ημίχρονο), ξεκούρασε και τον Φουστέρ στο 62' (στη θέση του ο Πελέ), την ώρα που οι αλλαγές του Σα Πίντο δεν βελτίωσαν την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλαϊτζιτς στο 78'. Τελικά το 0-3 δεν άλλαξε ως το τέλος από την πλευρά του ΟΦΗ, αλλά από αυτή του Ολυμπιακού, με το τρίτο προσωπικό γκολ του Σέποβιτς στο 88', ύστερα από λάθος του Φερνάντες.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Στάθης, Μονιάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μακρής, Ντουντού (57' Κάλαϊτζιτς), Σίσιτς (46' Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης (75' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Παπάζογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (58' Μπονγκ), Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Σαβιόλα (33' Σέποβιτς).