Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 4 χρόνια ο Παναθηναϊκός - Προκρίθηκε, αλλά δεν βλεπόταν...Έχασε 1 - 0 από τον Ολυμπιακό Βόλου

Προκρίθηκε, αλλά δεν βλεπόταν... (pics)
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, αλλά η ευρεία νίκη του (4-0) στο πρώτο παιχνίδι, του εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 4 χρόνια. Εκεί, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ – Πανιώνιος (2-0 οι Κρητικοί στο πρώτο ματς).
 Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με περισσότερο ενθουσιασμό και επιθετικότητα. Στο πρώτο 20λεπτο ήταν αυτός που απείλησε, με τη (διπλή) μεγάλη ευκαιρία του 10' με τους Δεινόπαπα και Κριστόμπαλ, αλλά και το σουτ του Κριστόμπαλ στο 19' (στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ο Κοτσόλης απέκρουσε).
Μετά το 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία, έκλεισε τους χώρους και είναι ενδεικτικό ότι δεν απειλήθηκε μέχρι το 45'+1' με το σουτ του Ντινόπουλου που απέκρουσε δύσκολα ο Κοτσόλης. Στο ίδιο διάστημα, οι «πράσινοι» ανέβηκαν επιθετικά, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Γεωργίου και είχαν δύο μακρινά σουτ των Χουχούμη (24') και Ντίνα (30'), ενώ στο 34' ο επιθετικός των «πράσινων» δεν πρόλαβε τη σέντρα του Καρέλη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση αντιστράφηκε. Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε με τις αλλαγές των Κουτρουμπή και Αμπέιντ αντί των Ρισβάνη (υπέστη διάστρεμμα) και Κλωναρίδη, ήταν αυτός που έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Καρέλη (47') και Σπυρόπουλο στο 51' (σουτ που βρήκε και την εξωτερική πλευρά του δοκαριού).
Ο Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο, ήθελε τη νίκη, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα το έδειξε με τις αλλαγές των Καπετάνο και Πινδώνη και οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, «ανέβασαν στροφές» και άρχισαν να επισκέπτονται όλο και συχνότερα τα καρέ του Παναθηναϊκού. Πρώτα απείλησαν με τα μακρινά σουτ των Γιαλούση (64') και Καπετάνου (66') και στη συνέχεια σκόραραν με το σουτ του Καπετάνου στο 72' (στην αρχή της φάσης ο Δεινόπαπας, που δημιούργησε το γκολ, ήταν οφσάιντ).
Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν και σε άλλο γκολ και είχαν τη διπλή ευκαιρία με τους Δεινόπαπα και Κριστόμπαλ στο 84'.
Από την άλλη πλευρά, ο «χλωμός», ως τότε, Παναθηναϊκός, προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσει, αλλά με εξαίρεση τη διπλή ευκαιρία των Αναστασόπουλου και Αμπέιντ στο 87', δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας (58' Καπετάνος), Κριστόμπαλ, Καρράς (63' Ζέρης), Δεινόπαπας, Κάριλ (57' Πινδώνης), Ντινόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Ρισβάνης (46' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Σπυρόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας (73' Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης (46' Αμπέιντ), Καρέλης.