Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

MRB: Οι Έλληνες εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη – “Ναι” στο ευρώ

 Αποκαλυπτική δημοσκόπηση Newsit/MRB: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην Δικαιοσύνη - Ναι στην παραμονή στο ευρώ
Την εκτίμηση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη τους στον χειρισμό της κυβέρνησης σε θέματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, αλλά και την επιθυμία τους να παραμείνουν στο Ευρώ, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14/15 Ιανουαρίου, σε δείγμα 800 ατόμων. Η δημοσκόπηση αυτή είναι άκρως πολιτική παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει τα κλασικά ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου ή τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Η δημοσκόπηση  δείχνει ότι οι πολίτες δείχνουν αβίαστα την εκτίμησή τους στις κινήσεις της δικαιοσύνης, ενώ εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό την ΝΔ, σε λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο και θεωρούν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο ειδικά για τα θέματα των εξοπλισμών και τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα για το πώς αξιολογείται η στάση των κομμάτων απέναντι σε «ανοικτές» υποθέσεις της Δικαιοσύνης, όπως η ΧΑ, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, 67 και πλέον στους 100 ερωτηθέντες (67,7%) απαντούν «θετικά». Από αυτούς, ποσοστό 47,5% δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της ΝΔ και 33,8% σ΄εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ότι, δε, αφορά την υπόθεση, που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 34,6% αξιολογούν ότι αυτή θα είναι τα εξοπλιστικά, σε 19,7% η ΧΑ και σε 16,4% το ΤΤ.
Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ και την ΕΕ ή να αποχωρήσει, 59,5% των πολιτών απαντούν πως πρέπει να παραμείνει, σε αντίθεση με 21,2%, που εκτιμούν ότι πρέπει η χώρα να βγει από το Ευρώ, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ και 12,5%, που ως λύση βλέπουν την έξοδο και από τα δύο.
Τέλος, οι πολίτες απαντούν και στο ερώτημα περί οφέλους, που μπορεί να αποφέρει στη χώρα η ελληνική Προεδρία. Σε ποσοστό 43,6%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ