Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΣτΕ: Οριστικά σε αργία ο Π. Ψωμιάδης


Στην απόρριψη της αίτησης ακύρωσης της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προχώρησε το ΣτΕ.
Με αυτό τον τρόπο το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι ο κ. Ψωμιάδης, καθ” υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.
Ο τέως περιφερειάρχης ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επίμαχη από 6 Ιουνίου του 2011 απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄ Τμήματος, με την υπ’ αριθμ. 3376/2012 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη.