Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ομογένεια τίμησε την 28η Οκτωβρίου στις ΗΠΑ

28-oktobriou-1940-stin-nea-yorki
Σχολεία και φορείς της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας τίμησαν την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, αλλά και τη συμπαράσταση των ομογενών στη σημερινή δοκιμασία του Ελληνικού λαού. Αρκετά ημερήσια και απογευματινά σχολεία ελληνορθόδοξων κοινοτήτων πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη πια παρέλασή της στην Αστόρια. Με τη συνεργασία των ηπειρωτικών συλλόγων
«Αναγέννηση», «Σουλιώτισσες», «Πύρρος», «Θυγατέρες της Ηπείρου» και άλλων σωματείων, τέλεσε πρώτα πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, στην Αστόρια, και ακολούθησε η παρέλαση, προς το οίκημα της Ομοσπονδίας, στο Σταθάκειο Κέντρο, όπου παρουσιάστηκε πολιτιστικό πρόγραμμα και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Ο Οργανισμός «Oxi Day Foundation» διοργάνωσε τον 3ο εορτασμό στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μελών του Κογκρέσου και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων. Κατά τις εκδηλώσεις του Οργανισμού στην αμερικανική πρωτεύουσα, απονεμήθηκε το Βραβείο «Μητροπολίτης Χρυσόστομος» στον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις. Το εν λόγω βραβείο είναι στο όνομα του Μητροπολίτη Ζακύνθου,Χρυσόστομου που συνέβαλε στην προσπάθεια για τη σωτηρία εκατοντάδων Εβραίων από τους Ναζί, κατά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

ysterografa.gr