Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή ειναι η διακήρυξη απόστρατων που έχει ανάψει φωτιές για... πραξικόπημα και ο συναγερμός που σήμανε στον Άρειο Πάγο


 Ανησυχία έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ), η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.
Στο κείμενο ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πηγές, ακριβώς γι'αυτη την ανάρτηση έγινε χθες στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη ενώ η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε την προκήρυξη παρακάτω όπως την έχουν αναρτήσei στο ιστολόγιο της Κ.Ε.Ε.Δ στο OnAlert.gr

 Την όλη υπόθεση παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί.


Αυτό που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι δημοκράτες που διαφυλλάσουν το πολίτευμα.

Ενδεικτικό πάντως της ανησυχίας που προκλήθηκε ήταν ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε μεγάλη σύσκεψη υπο την ηγεσία του Αρείου Πάγου με τους εισαγγελείς να μελετούν λέξη - λέξη το συγκεκριμένο κείμενο.

Δεν έχουμε σχέση με αυτούς που ονειρεύονται πραξικόπημα λένε οι επίσημοι έφεδροι

Στο κείμενο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Οι συγκεκριμένοι έφεδροι μάλιστα προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013, στην Αθήνα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, έφεδρος Ταγματάρχης Αλέξανδρος Κοντός "κάθε ανάμιξη του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική της χώρας μας κάνει κακό στη δημοκρατία.

Ετσι και τώρα, νεοσύστατοι και νεόκοποι προσπαθούν να εμπλέξουν τις ένοπλες δυνάμεις και το θεσμό του πολίτη - οπλίτη των εφέδρων που ιστορικά και διαχρονικά εχουν προσφέρει χιλιάδες ανθρωποθυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Η ανάμιξη ορισμένων αποστράτων με άγνωστες προθέσεις για να διαχειριστούν τους εφέδρους για πολιτικούς λόγους γεννά και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας, σε μια περίοδο που όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε στο πως θα ξαναχτίσουμε μια νέα Ελλάδα και όχι να ανοίξουμε το φυτίλι εμφυλίου σύγκρουσης.
 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων είναι αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και του στρατιωτικού αθλητισμού. Εχει συστήσει τις ομάδες εκτάκτων αναγκών στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν μπορεί ο κάθε νεόκοπος συνταξιούχος να αναμιγνύεται με το θεσμό του εφέδρου αξιωματικού που συνεχίζει να προσφέρει από το 1865" είπε τέλος ο έφ.Ταγματάρχης.
 Σύμφωνα με πηγές, ακριβώς γι'αυτη την ανάρτηση έγινε χθες στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη ενώ η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

newsit.gr