Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πιθανή παράταση του σχολικού έτους, λόγω των καταλήψεων

katalipseis
Με παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη για περισσότερο από τρεις ημέρες, προσανατολίζεται να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας στους καταληψίες μαθητές.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
«Στόχος του υπουργείου είναι να αναπληρώσουν οι μαθητές τις ώρες που έχουν χάσει, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στην παραπαιδεία» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας.
Σύμφωνα με στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων, υπό κατάληψη βρίσκεται το 10% με 15% πανελλαδικά. Τα υπό κατάληψη σχολεία στην Αττική είναι περίπου 70 και στο νομό Θεσσαλονίκης 40. Επίσης, καταλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε σχολεία των νομών Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μαγνησίας, Πέλλας, Κιλκίς, Ρεθύμνου κ.α.

ysterografa.gr