Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Βγαίνει από τη φυλακή ο Χόσνι Μουμπάρακ


 Την ώρα που η Αίγυπτος βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στον εμφύλιο και ενώ η διεθνής κοινότητα κωφεύει και δεν χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα εμφύλια σύρραξη για να μη σταματήσει η πώληση όπλων, αιγυπτιακό δικαστήριο διατάσσει την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.
 Το δικαστήριο απέσυρε σήμερα τις κατηγορίες που βάρυναν τον πρώην πρόεδρο, που ανατράπηκε από την εξέγερση του 2011, για διαφθορά και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος.

Έκρινε πως πλέον δεν υπάρχουν νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ο Μουμπάρακ θα αποφυλακιστεί εντός της ημέρας. Πάντως η εισαγγελία δεν αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της αποφυλάκισής του. Ο συνήγορος του πρώην προέδρου Μουμπάρακ, ο Φαρίντ ελ Ντιμπ, δήλωσε, κατά την έξοδό του από τη φυλακή του Καΐρου όπου συνεδρίασε το δικαστήριο, ότι «το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερωθεί», κι ερωτηθείς πότε μπορεί να γίνει αυτό, απάντησε: «ίσως αύριο».

Ο 85χρονος Μουμπάρακ έχει καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, σε ισόβια για συνέργεια στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τις διαδηλώσεις του 2011 αλλά οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση.

newsit.gr