Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Αττικής

katsimidi
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο Κατσιμίδι Αττικής, νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί αλλά οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες για την κατάσβεση.
 Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας.
Σύμφωνα με το Newsplus, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Στο σημείο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν και σήμερα παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποφευχθεί τυχόν μεγάλη αναζωπύρωση.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι καπνοί από τις φλόγες "έπνιξαν" ακόμα και το κέντρο της Πάτρας.
Το βράδυ, οι φλόγες βρέθηκαν πολύ κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια του χωριού. Από την πυρκαγιά έπαθαν καταστροφές αρκετές καλλιέργειες.Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο είναι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Λιβανάτες, στη Φθιώτιδα...
Πολύ αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει ότι ο κίνδυνος αφορά κυρίως την Αττική, την Έυβοια, τη Σκύρο, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μαγνησία και τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Καβάλα, τον Έβρο και τη Λήμνο.