Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ομπάμα: Ζητάω την έγκριση του Κογκρέσου για επίθεση στη Συρία

U.S. President Barack Obama gestures as he speaks at a vigil held at Newtown High School for families of victims of the Sandy Hook Elementary School shooting in Newtown, Connecticut
Σε νέο του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σίγουρος πως οι ΗΠΑ πρέπει να χτυπήσουν τη Συρία, ώστε να μη μείνει ατιμώρητη η κυβέρνηση Άσαντ, αλλά υπογράμμισε πως πριν δώσει την εντολή για επίθεση θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου.
Ο Ομπάμα δήλωσε πεπεισμένος πως ο τα καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά και σχολίασε πως αυτή η πράξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς τιμωρία, καθώς θα μπορούσε να “νομιμοποιήσει” τη χρήση τοξικών όπλων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες για επίθεση ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε πως δεν πρέπει να πάρει μόνος του την τελική απόφαση. Όπως είπε, καταλαβαίνει τις αντιδράσεις αρκετών πολιτών σε ενδεχόμενη επέμβαση και έτσι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου, το οποίο εκπροσωπεί τον αμερικανικό λαό.