Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Βενιζέλος: Σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία

ven
«Ποια χώρα, ποια πολιτική δύναμη και ποιός πολιτισμένος άνθρωπος αρνείται να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων, ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο δράστης;», διερωτάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει πως είναι στη διάθεση των κομμάτων για πλήρη ενημέρωση και κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, σημειώνοντας πως δεν μπορούν κάποια πράγματα να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή στο μέσον μιας κρίσης, που εξελίσσεται ανά ώρα, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας πολιτικοδιπλωματικής κινητικότητας.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Ευ. Βενιζέλος προκρίνει ως λύση για το χρέος, ενέργειες όπως η μετακύληση της λήξης των ομολόγων και των δανείων, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, αντί του «κουρέματος».
Διαμηνύει δε και προς τους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει πάλι μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».