Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τι είπε η Arianna Huffington στον Αντώνη Σαμαρά


Με εκπροσώπους της ομογένειας συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ανάμεσά τους και η «σιδηρά κυρία» των αμερικανικών ΜΜΕ η ελληνικής καταγωγής Arianna Huffington.

Η Arianna Huffington, η γυναίκα που ίδρυσε την Huffington Post, είχε θερμή συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για να μπορέσει να βοηθήσει όπως μπορεί.



«Είμαι στη διάθεση σας, να βοηθήσω όπως μπορώ. Ό,τι μπορώ να κάνω, θα το κάνω», είπε η ισχυρή κυρία των media στις ΗΠΑ στον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον Alpha.

Click4more: Τι είδε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ground Zero – Ικανοποίηση από το ταξίδι στις ΗΠΑ
Ανάμεσα στους ομογενείς με τους οποίους συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα και περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης το Ground Zero, εκεί όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι πρίν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον ξενάγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο χώρο που θα ανεγερθεί ο ναός του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε στις επιθέσεις.

newsit.gr