Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ​Υ ΣΑΜΟΥ

marina pythagorio - Samos Housing
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε απόψε (06.07.13) την εξής δήλωση:

«Μόλις τώρα μου επιβεβαιώθηκε ότι στα χέρια των Τούρκων πέρασε και η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου!
Είναι η δεύτερη μαρίνα, μετά από εκείνη της Μυτιλήνης, που τίθεται υπό έλεγχο των Τούρκων, οι οποίοι τώρα αναζητούν τουλάχιστον άλλη μία, έχοντας ήδη κάνει βολιδοσκοπήσεις για τη μαρίνα της Χίου.

Είχα εδώ και πολύ καιρό αποκαλύψει το σχέδιο των Τούρκων και για το Πυθαγόρειο, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική Ερώτηση στη Βουλή, για την οποία εισέπραξα – σκοπίμως βέβαια – θολές και αόριστες απαντήσεις.
Η μαρίνα στο Πυθαγόρειο της Σάμου πέρασε στα τουρκικά χέρια από τα χέρια του γνωστού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγγου, με λεπτομέρειες που θα αποκαλύψει μέσα στις επόμενες ώρες ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο, Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου.
Σημειώνω ότι στην προηγούμενη ιδιοκτησία, ο Δήμος Σάμου είχε ένα ποσοστό 3%, το οποίο είναι άγνωστο τι έχει απογίνει. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον Δήμαρχο.

Όπως άγνωστο, είναι και το τι ρόλο έπαιξαν αυτοδιοικητικοί ή εφοπλιστικοί ή επιχειρηματικοί παράγοντες της Σάμου, σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ακόμα και με εν πλω μυστικές συναντήσεις.

Το ψάχνουμε και κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι οι Τούρκοι αγοράζοντας μαρίνες στα ακριτικά ελληνικά νησιά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τις δικές τους, δημιουργούν ένα θαλάσσιο τουριστικό ρεύμα που θα εκκινεί με σκάφη από τα παράλια της Τουρκίας, θα έρχεται στις...τουρκικές μαρίνες της Ελλάδας (για ημερήσιες ή πολυήμερες επισκέψεις), δημιουργώντας έτσι στους ξένους την πεποίθηση ότι διασχίζουν το… τουρκικό Αιγαίο.

Ως Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχω επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτό τον κίνδυνο του «κόκκινου Αιγαίου», μιλώντας και από το βήμα της Βουλής αλλά και σε ανακοινώσεις ή Ερωτήσεις μου.
Μπροστά σε αυτή την άλωση, το Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί αδιάφορα και προφανώς η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή πιάνεται στον ύπνο ή της υποδεικνύεται να μην ασχολείται.
Όσο για τους τοπικούς άρχοντες, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι στην οποιαδήποτε ερώτησή μου θα μου απαντήσουν ότι «δεν ανακατεύονται σε ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Με λίγα λόγια η Ελλάδα ξεπουλιέται κομμάτι- κομμάτι…
Μήπως, κάτι ξέρουν περισσότερο, οι επιχειρηματίες που μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια τους, μας μαθαίνουν δωρεάν κάθε βράδυ την τουρκική γλώσσα;»